Kilise Biden’ı aforoz etti

ABD’deki Katolik piskoposlar, Biden’ı kürtaj haklarına verdiği destek nedeniyle, “Kutsal Efkaristiya” olarak bilinen ayinden men etmek için hazırlanan taslağa destek verdi. Piskoposlar, Vatikan’ın itirazlarına rağmen geri adım atmadı.

GİRİŞ 21.06.2021 07:45 GÜNCELLEME 21.06.2021 08:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD’de Katolik piskoposlar, Başkan Joe Biden’ı, kürtaj haklarına verdiği destek nedeniyle, Hıristiyanlar tarafından “Kutsal Efkaristiya” olarak bilinen ayinden men etmek için taslak yönergeler üzerinde ezici bir çoğunlukla oy kullandı. Bu adımı atma konusunda çekinceleri olan Vatikan’ın uyarılarına rağmen oy kullanılması, Kilise’deki muhafazakar hareketin baskınlığını yansıtıyor.
 

Biden'dan Navalny açıklaması: Ölümünün Rusya için yıkıcı olacağını açıkça belirttim”Biden'dan Navalny açıklaması: Ölümünün Rusya için yıkıcı olacağını açıkça belirttim”


John F. Kennedy’den sonra ülkedeki ikinci Katolik başkanı hedef alan bu karar cuma akşamı yayınlandı. Karar oy çokluğuyla, 24 ret oyuna karşılık 73 kabul oyuyla kabul edildi. Kararla ilgili resmi metin henüz yayınlanmadı. Nihai onay için piskoposlar meclisinin üçte iki onayı gerekiyor. ABD Kongresi’ndeki 60 Katolik Demokrat, piskoposları “devam etmemeye ve ayinlerin kutsallığına gölge düşürmemeye” çağırdılar, piskoposların birleştirici olması gerektiğini belirttiler.

 

YORUMLAR 10
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde tayyip kuran okuyunca vuuuuu laiklik gitti öldü bittik naraları atanları görelim bakalım
    Cevapla
  • Nurullah yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    bu metinden ne anlıyorsunuz ///Bu adımı atma konusunda çekinceleri olan Vatikan’ın uyarılarına rağmen oy kullanılması, Kilise ’deki muhafazakar hareketin baskınlığını yansıtıyor.///kilisedeki papaz bile kitaba göre değil siyasi karar veriyor bunların ne dini nede kitabı var günün şartlarına göre inanç
    Cevapla
  • abdullah urfalı 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ve laik diktatörler duymasın veya okumasın.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala ortaçağ ritüelleri geçerlimi ya kilidr afaroz ediyor çok utanç verici bir durum.
    Cevapla
  • Kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ mı ?hep vardı ve hep olacak.batı hristiyanlık üzerine kuruludur her ne kadar bozuk olsada .laikliği bizim gibilere yuttururlar.
    Cevapla
  • Alpay 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin müslüman olsun.
    Cevapla
  • Uno 2 yıl önce Şikayet Et
    çok güldük pampa :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale