İsrail, İHA'ları vuracak lazer silahını test etti

İsrail ordusu, insansız hava araçlarını (İHA) vurabilen havadan havaya lazer silahını başarıyla test ettiğini duyurdu. Silahın prototipinin 2025'te hazır olması bekleniyor.

İsrail, İHA'ları vuracak lazer silahını test etti
İsrail, İHA'ları vuracak lazer silahını test etti
GİRİŞ 22.06.2021 10:31 GÜNCELLEME 22.06.2021 10:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, insansız hava araçlarını vurabilen havadan havaya lazeri silahını başarıyla test ettiğini duyurdu.

Önümüzdeki yıllarda daha büyük ölçüde kullanılması planlanan teknolojinin, kısa menzilli roketler için geliştirilen hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi tamamlayacağı kaydedildi.

2025'E HAZIR

Savunma Bakanlığı yetkilileri, İHA'ların ve diğer uçan hedefleri vurmak için geliştirilen silahın prototipinin 2025 yılına kadar hazır olmasını umduklarını açıkladı.

Halihazırdaki sistemin geçen ayki 11 günlük kriz sırasında Gazze'den atılan roketlere karşı yüzde 90'lık bir durdurma oranına sahip olduğu biliniyor.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın araştırma ve geliştirme bölümü başkanı Yaniv Rotem, savunma şirketi Elbit Systems ile geliştirilen prototipin sivil bir uçağa monte edildiğini ve Akdeniz üzerinde yakın zamanda yapılan bir testte "birkaç" insansız hava aracının başarıyla düşürüldüğünü söyledi.

Rotem, gazetecilere verdiği demeçte, "Havadan gelen tehditleri engelleme ve yok etme yeteneği çığır açıcı" olduğunu belirterek İsrail'in bu tür yetenekleri kullanan ilk ülkeler arasında olduğunu kaydetti.

HEDEFLER 1 KM'DEN VURULDU

Son testte, sistem dronları yaklaşık 1 kilometre mesafeden vurdu. Önümüzdeki yıllarda İsrail, roketleri, havan mermilerini ve insansız hava araçlarını engelleyebilecek 8-10 kilometre menzile sahip yer tabanlı bir sistem kurmayı planlıyor.

İsrail'in kullandığı balistik füze imha eden Patriot füze sistemine benzetilen Demir Kubbe'nin daha kısa menzilli roketlerin imhasında kullanılan en etkin savunma sistemlerinden biri olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 10
  • Olabilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Balıkların gövdelerinin altının gümüş renkli olması gibi SİHAların gövdelerinin altını da ayna görevi yaparak lazeri yansıtacak bir malzemeyle kapladığımızda sorun çözülür.
    Cevapla
  • mismilli 2 yıl önce Şikayet Et
    biz bu lazer sisteminde israilin çok önündeyiz MPT 76 PİYADE TÜFEĞİNE TAKILAN Lİ İON PİL İLE ÇALIŞAN TEK ŞARJDA 180 ATIŞ YAPAN lazer silahımız 3 yıldır var. uçaklara ve füzelere karşı kullanılacak sistemler çok enerji istediğinden dolayı taşınabilir lazer sistemi için yüksek yoğunluklu enerji sistemleri üzerinde çalışıyoruz. belkide bitmiştir. bütün stratejistler sahada gördüğümüz sistemlerimiz. geliştirdiklerimizin onda biri bile değil diyorlar.
    Cevapla
  • emrew 2 yıl önce Şikayet Et
    o kadar güçlü elektrik üreten sistemi buldunuz diyelim 10km mesafeyi kat edecek hiç dağılım göstermeden hareketli bir ihayı vurup düşürecek. ışın silahı yapın başka bir element bulun inanalım.
    Cevapla
  • Uğur Ur 2 yıl önce Şikayet Et
    1 km ne olum...balkondan diğer balkona sıktınız herhalde..kuş lastiği sıksanız daha iyi...ülke mikro olunca 1 km dev oluyor..
    Cevapla
  • Selam islam alemi. 2 yıl önce Şikayet Et
    Beliki şu yahudileri, bizim SİHAlarin korkusu sarmış. Allah'ın izniyle durduramazsınız. Ve o korkuyla tanıştığınız gün sizin sonunuz olacaktır. Evvel ÂLLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek