Merkel ve von der Leyen'den Türkiye'ye destek

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında yapılan göç mutabakatının önemli olduğunu ve daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Merkel ve von der Leyen'den Türkiye'ye destek
Merkel ve von der Leyen'den Türkiye'ye destek
GİRİŞ 22.06.2021 15:51 GÜNCELLEME 22.06.2021 16:21
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Angela Merkel, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile Berlin'de ortak basın toplantısı düzenledi.

TÜRKİYE DESTEĞİMİZİ HAK EDİYOR

Türkiye'nin çok sayıda mülteciyi barındırdığına işaret eden Merkel, "Anlaşma önemli ve daha da geliştirilmeli. Türkiye 3,7 milyon Suriyeli mülteciyi barındırma konusunda muhteşem bir iş yapıyor. Türkiye desteğimizi hak ediyor." dedi.

Alman Şansölye ayrıca AB Zirvesi'nde Gümrük Birliği konusunun da ele alınacağını belirtti.

Merkel, UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere'de oynanacak yarı final ve final maçlarının yerini değiştirme konusunun sorulması üzerine de Büyük Britanya'nın varyant bölgesi olması nedeniyle UEFA'nın sorumluluk çerçevesinde karar vereceğini umduğunu ancak yine de tribünlerin çok dolu olmasını doğru bulmadığını belirtti.

Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere hükümetinin bu konudaki gerekli hijyen önlemlerini mutlaka alacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

AB KOMİSYON BAŞKANI URSULA VON DER LEYEN

AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen son günlerde Türkiye ile çok sayıda görüşme yaptıklarına işaret ederek "En son dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. AB Zirvesi'nde iklim, gümrük birliği ve göç mutabakatı görüşülecek." dedi.

Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilere değinen von der Leyen, "Burada önemli olan Türkiye'ye destek olmamızdır. Türkiye'de bulunan 3,7 milyon Suriyeli mülteci var. Oradaki insanların bir perspektifi olmalı. Bu bizim için önemli. Bu konuyu Konseyde gündeme getireceğim" ifadelerini kullandı.

Ursula von der Leyen ayrıca yeni tip koronavirüsün (COVID-19) Delta varyantının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Delta varyantının baskın bir varyant olduğunu vurgulayan von der Leyen, iyi olan kısmın mRNA teknolojisine dayanan aşılar ile AstraZeneca aşısının bu varyanta karşı da koruma sağlayabilmesi olduğunu ifade etti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Merkelin yanındaki bayan hep ayakta kalıyor
    Cevapla
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    İmzalanmasın kardeşim. Daha bugün bu konu hakkında bir yazı paylaştı Hasan Öztürk. AB bu anlaşma sayesinde ülkemizin sosyolojisini bozarken kendi sosyolojisini koruma altına alıyor
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların verdiği sözü tutmayacağı belli. Buna rağmen AB'nin istediği olursa yine, hakkım haramdır.
    Cevapla
  • Vatandaş 05 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendilerini birşey zannediyorlar. Onlar bize muhtac ama bunu bir türlü kabul etmiyorlar
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman iktidardaki muhafazakarlarının seçim beyannamesinde “Türkiye, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı gibi AB'nin üyelik kriterlerini yerine getirmekten giderek uzaklaşıyor” Türkiye'nin AB ye katılmasına izin vermeyeceğiz mi demişti. Evet HAKLILAR 4 MİLYON mülteci agresif ve otoriter yapıyor; sindiremiyoruz. TAMAMEN DUYGUSAL/EUROSAL olarak görüp İNSANCIL değerleri verdiğiniz üç kuruşla bir görmeye devam edin. Anlaşma yok. Afrika da iklim ile hareket etmesi beklenen 500 milyon mülteci var. Hedefleri Türkiye değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi