AB'den Kıbrıs açıklaması: Asla kabul etmeyeceğiz!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen: "AB, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü asla kabul etmeyecek" açıklamasında bulundu.

AB'den Kıbrıs açıklaması: Asla kabul etmeyeceğiz!
AB'den Kıbrıs açıklaması: Asla kabul etmeyeceğiz!
GİRİŞ 06.07.2021 20:40 GÜNCELLEME 06.07.2021 20:53
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli ve Avrupa Birliği (AB) dönem Başkanlığını yürüten Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile ortak basın toplantısında Kıbrıs hakkında açıklamalarda bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden bir muhabir von der Leyen'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) düzenleyeceği ziyaretle ilgili bir soru sordu.

AB'nin Kıbrıs konusunda çok hassas olduğunu ifade eden von der Leyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'ye yapacağı ziyaretle ilgili olarak, "Bir süre önce Türkiye Cumhurbaşkanıyla konuşuyordum ve planlanan ziyarette çok nettim, bu ziyaretin nasıl olacağını izlemek konusunda çok hassasız" ifadelerini kullandı.

Von der Leyen ayrıca, AB'nin Kıbrıs'ta iki devletli bir çözüm önerisini asla kabul etmeyeceğini yineledi.

Başkan Erdoğan AB'nin küstah Kıbrıs önerisini ilk kez açıkladı!Başkan Erdoğan AB'nin küstah Kıbrıs önerisini ilk kez açıkladı!

AB'den Türkiye'ye 3 milyar euro'luk Suriyeliler bütçesiAB'den Türkiye'ye 3 milyar euro'luk Suriyeliler bütçesi

AB'de yetişkinlerin yüzde 60'ı aşılanmış olacakAB'de yetişkinlerin yüzde 60'ı aşılanmış olacak

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • Siirtli 56 2 yıl önce Şikayet Et
    Aferin lan size adam olacaksınız Kıbrıs bizim zaten nerden çıktı iki devlet yürüyün gidin lan elimizden bi kaza çıkmadan
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yugoslavya parçalandı, Çekoslovakya parçalandı, israil ve Filistin'de iki devket istiyoruz diyorsunuz peki bu Kıbrıs'ta neden iki devlet istemeyiz tek devlet olsun diyorsunuz?? Siz kendinizi uyanık mı sanıyorsunuz? Karşınızda eski Türkiye yok. Haa kılıçtaroğlu gelirse başa o napar ben bilmem.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tayyipden başka alternatif yok. Hem zaten milli politikada sergiliyor. Ama Kılıçtaroğlu gelirse vay halimize. Zannımca 5 senede ülke perişan olur.
    Cevapla
  • TRAKYALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendiniz çalın kendiniz oynayın. Aldığınız kararın bir y hükmü var mı sanıyorsunuz?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence çözüm çok basit. Kendini Rum hisseden KKTClileri Rum tarafı alsın. İsterlerse Türkiyeden de gönüllü olanları alabilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar. Geri kalanlarla KKTCyi 82 yapalım olsun bitsin. Bu tantana başka türlü bitmeyecek.
    Cevapla
  • Zafer61 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte Kıbrıs'taki çözümsüzlük abidesi. Kuzey kıbrısta tek çözüm KKTC nin tanınmasını sağlamaktır. Daha öncede yazmıştık AB dağılmadan kıbrısta çözüm yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı