Hizmetçisini işkence ederek öldüren Singapurlu kadın 30 yıl hapis cezası aldı

Myanmarlı hizmetçisi Piang Ngaih Don’u açlığa terk etmek, işkence etmek ve öldürmekten suçlu bulunan Singapur uyruklu Gaiyathiri Murugayan 30 yıl hapis cezası aldı.

Hizmetçisini işkence ederek öldüren Singapurlu kadın 30 yıl hapis cezası aldı
Hizmetçisini işkence ederek öldüren Singapurlu kadın 30 yıl hapis cezası aldı
GİRİŞ 23.06.2021 03:27 GÜNCELLEME 23.06.2021 03:35

BBC’nin haberine göre, işkence edilerek öldürülen Myanmarlı hizmetçi davası, Singapur'da son yıllarda sıklıkla görülmeye başlayan hizmetçi istismar vakaları arasında yer alıyor.

Yetkililer, hizmetçisi Piang’a ilişkin cinayet de dahil bir dizi suçlamayı kabul eden 40 yaşındaki Murugayan’ın yaptığı işkenceyi, "şeytani ve tamamen insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Savcılığın 24 yaşındaki kadının maruz kaldığı işkence ve ölümüne dair ortaya koyduğu detayları "şok edici” bulduğunu ifade eden yargıç, davanın ülkedeki "en kötü cinayet vakalarından biri" olduğunu ve kurbanın ölümünden önceki bir ay boyunca maruz kaldığı istismar seviyesini kelimelerle tarif edemeyeceğini söyledi.

Mahkeme, yurt dışından Singapur’a çalışmak için gelen Myanmarlı hizmetçinin Ekim 2015'ten itibaren Murugayan tarafından istismar edildiği bilgisini paylaşırken evdeki güvenlik kamerası görüntüleri kurbanın ölmeden bir ay önce her gün birkaç kez saldırıya maruz kaldığını gösterdi.

Piang Ngaih Don, 2016 yılında aldığı yaralardan dolayı öldüğünde sadece 24 kiloydu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor