Pazar yerine hava saldırı: En az 43 ölü

Etiyopya'nın Tigray bölgesindeki bir pazar yerine düzenlenen hava saldırısında en az 43 kişi hayatını kaybetti.

Pazar yerine hava saldırı: En az 43 ölü
Pazar yerine hava saldırı: En az 43 ölü
GİRİŞ 24.06.2021 00:56 GÜNCELLEME 24.06.2021 01:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Etiyopya'nın Tigray bölgesinde bulunan Togoga kasabasındaki pazar yerine hava saldırısı düzenlenmişti. Görgü tanıkları saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu aktarmıştı. Sağlık görevlileri ve görgü tanıkları saldırı sonucu en az 43 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Etiyopya askeri sözcüsü Albay Getnet Adane, saldırı hakkında detaylı bilgi vermezken, hava saldırılarının ortak bir askeri taktik olduğunu ve hükümet güçlerinin sivilleri hedef almadığını belirtti.

Eşi ve 2 yaşındaki kızı yaralanan bir görgü tanığı kadın ise, saldırıda uçağı görmediklerini ama sesini duyduklarını, yerel saatle 13.00 sıralarında bir bombanın pazar yerine isabet ettiğini açıklayarak, “Patlama olduğunda herkes kaçtı. Bir süre sonra geri döndük ve yaralıları kurtarmaya çalışıyorduk" dedi.

BÖLGEYE GİDEN AMBULANSLAR ENGELLENDİ

Togoga'daki saldırı sonrası bölgeye gitmek isteyen ambulansların ve sağlık görevlilerin engellendiği bildirildi. Etiyopya ordusuna bağlı askerlerin Mekelle'den şehre giden ana yolu kapattığı ve ambulansların olay yerine ulaşmasını engellediği aktarıldı.

ABD'DEN KINAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde 22 Haziran'da bir köy pazarının bombalanması sırasında onlarca sivilin öldüğü veya yaralandığı saldırıyı kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, 22 Haziran'da kuzey Tigray'da bir köy pazarının bombalanması sırasında onlarca sivilin öldüğü veya yaralandığı yönündeki haberlerden ciddi şekilde endişe duymaktadır. Bu kınanması gereken eylemi şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 3
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun sizede insanlığınızada
    Cevapla
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nee yaaa..yeter artık
    Cevapla
  • Selçuklu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne istiyorlar bu masum ve mazlum insanlardan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar