Biden: Hükümeti ele geçirmek için F-15'lere ihtiyacınız var

ABD Başkanı Joe Biden'ın bireysel silahlanmayı sınırlamaya ilişkin, "Hükümeti ele geçirmek için silaha ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, F-15'lere ve bazı nükleer silahlara ihtiyacınız var" sözleri, kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu.

Biden: Hükümeti ele geçirmek için F-15'lere ihtiyacınız var
Biden: Hükümeti ele geçirmek için F-15'lere ihtiyacınız var
GİRİŞ 24.06.2021 16:08 GÜNCELLEME 24.06.2021 16:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki açıklamasında, isyancıların nükleer cephanelik ve savaş uçaklarıyla donatılmış bir ABD hükümetini ele geçirmek için, bireysel silahlardan çok daha fazlasına ihtiyaç duyacağını söyledi.

Biden, modern spor tüfeklerinin yasaklanmasını savunurken, yasal silah sahiplerine federal hükümetin nükleer silahlara sahip olduğunu hatırlatarak silah kontrolünü yeniden gündeme getirdi.

Ancak, Biden'ın F-15 ve nükleer silah örneği, ABD ve dünya kamuoyunda şaşkınlığa neden oldu.

Biden konuşmasında, "Hükümeti ele geçirmek için silaha ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, F-15'lere ve belki de bazı nükleer silahlara ihtiyacınız var" dedi.

Bazı çevreler, Biden'ın sözlerinin Demokrat arkadaşlarının, "Amerika'nın Ocak ayındaki Capitol isyanında çoğunlukla silahsız Trump destekçileri tarafından demokrasisini neredeyse kaybettiği" yönündeki iddialarının altını oyduğunu söyledi.

"SİLAHLANMA KONUSUNDA HER ZAMAN SINIRLAR OLDU"

Biden ayrıca, insanların yasal olarak ne tür silahlara sahip olabileceği konusunda her zaman sınırlar olduğunu belirterek, "İkinci Değişiklik, kabul edildiği günden itibaren, silah sahibi olabilecek kişilerin ne tür silahlara sahip olabileceğini sınırladı. Bir top satın alamazlardı. Mesele şu ki, her zaman sınırlama vardı. Sahip olunabilecek silah türünü ve ona kimin sahip olabileceğini rasyonel olarak sınırlama..." ifadelerini kullandı.

Biden, yönetiminin mevcut yasayı ihlal eden silah tacirlerine karşı "sıfır tolerans" yaklaşımı benimseyeceğini de söyledi. Biden, uzun süredir saldırı silahlarının yasaklanması da dahil olmak üzere silah kontrol yasasını zorladı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • Uğurcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden F-35 değilde F-15? Artık herkes biliyorki, bize vermedikleri F-35 ler uçan birer çöp!!! Sizede yar olmadı.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöp falan değil aksine İsrail daha F-35 sayısını çoğaltmak için girişimlerde bulunuyor. Bir kişi de çıkıp F-35’i uçurmuş pilota sorsun bakalım uçak nasıl diye. Türk pilotlar uçurdu o uçağı. Ben anlamıyorum bu uçak bu kadar çöpse başta Türkiye dahil neden o kadar ülke almak için ABD’nin kapısını çalıyor ? Birincisi F-35’le F-15 aynı klasmanda uçaklar değil. Siz elmayla armudu karşılaştırıp ona göre yorum yapıyorsunuz. F-35 çöpmüş hee çöp, çöp olduğu için Türkiye hala peşinde koşuyor almak için. F-35 dünya da eşi benzeri olmayan bir uçak. Onun klasmanında başka bir uçak var mı ? Aynı görevler için tasarlanmış ? Hayır yok. Sakın Su-57 falan da demeyin oda elmayla armut
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!