George Floyd'u öldüren polisin cezası belli oldu!

ABD’de mahkeme, siyahi George Floyd’u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin’e 22.5 yıl hapis cezası verdi.

George Floyd'u öldüren polisin cezası belli oldu!
George Floyd'u öldüren polisin cezası belli oldu!
GİRİŞ 25.06.2021 23:38 GÜNCELLEME 25.06.2021 23:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD’de mahkeme, siyahi George Floyd’u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin’e 22.5 yıl hapis cezası verdi.

Minnesota Eyaleti'ndeki Hennepin Bölge Mahkemesi, Mayıs 2020'de Floyd'un gözaltına alındığı sırada yetkisini kötüye kullandığı belirtilen eski polis memuru Chauvin'i, 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlarından mahkum etti.

Chauvin, 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Peter Cahill'in kararını ayakta dinleyen Chauvin'in sakin tavırları dikkati çekti.

GEORGE FLOYD'UN ÖLÜMÜ

Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı sırada, 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtilmiş, olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve şiddetli protestolara neden olmuştu.

Floyd'un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınmıştı. Hakkında 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamalarıyla dava açılan Chauvin tutuklanmıştı. Chauvin, 29 Mayıs 2020'den beri tutuklu bulunduğu Oak Park Heights'teki hapishaneden 10 Temmuz 2020'de 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.

Daha sonra çıktığı duruşmada kefaleti kaldırılan Chauvin tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Floyd'un ölümünde kusurlu bulunan diğer 3 eski polis memuru da daha önce 750 bin dolar tutarındaki kefalet bedelini ödemeleri üzerine tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

3 eski polis memurunun, eyalet tarafından yöneltilen cinayet ve adam öldürme eylemine yardım ve yataklık suçlamalarından yargılanmasına ağustos ayında başlanması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • SebnemBula 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalet Yok
    Cevapla
  • SebnemBula 2 yıl önce Şikayet Et
    Boyle Bir Adaleti Sahsen Bende Buyukcekmece Adliyesinde Gormek İstiyorum.Annemi Sahte bir Senetle 60.bin dolarlik Dolandiriyorlar.
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalannnnn inanmayın it iti ısırmaz
    Cevapla
  • Oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan karar VERILMIŞ degil Uygulanmayacak Serbest kalacak Göz boyama hepsi o kadar AMERIKA dünyada katliam yapar kimsede hesabini sormaz unutur insanlar. Buda böyle olur herhalde
    Cevapla
  • Mali 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek bir cinayetemi ceza diğer katil polislerle ceza yokmu abd de sürekli zencileri vurup öldürüyor polisler sosyal medyada bu cinayetleri dünya izliyor hepsine ceza versinler tek polise değil
    Cevapla
  • Ahhh 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar CEP telefonuyla kayita alinmadigi icin ortada kanit yok bu olayi da bir zenci kadin tesdufen oradan gecerken kayitetmis amma bu kadini kesin tarihte mechul BI cinayete veya kazaya kurban gider Abd de sistem Boyle calisur FBI a isini bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Filistin, Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı yaptı