Ermenistan'da parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı

Ermenistan’da geçen hafta düzenlenen erken parlamento seçiminin kesin sonuçlarına göre Nikol Paşinyan’ın partisi oyların yüzde 53,91’ini alarak birinci oldu.

Ermenistan'da parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı
Ermenistan'da parlamento seçiminin kesin sonuçları açıklandı
GİRİŞ 27.06.2021 14:01 GÜNCELLEME 27.06.2021 14:01

Ermenistan Seçim Komisyonu Başkanı Tigran Mukuçyan, ülkede geçen hafta sonu yapılan seçimlerin kesin sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

1 milyon 281 bin 997 seçmenin sandığa gittiğini, katılımın yüzde 49,39 olduğunu belirten Mukuçyan, seçim öncesinde istifa ettikten sonra başbakanlık görevini geçici olarak sürdüren Nikol Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi”nin oyların yüzde 53,91’ini alarak parlamentoya girdiğini bildirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın “Ermenistan İttifakı”nın yüzde 21,09 oy aldığını kaydeden Mukuçyan, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Serj Sarkisyan’ın desteklediği “Onurum Var İttifakı”nın da yüzde 5,22 ile barajı aşarak parlamentoya giren üçüncü parti olduğunu aktardı.

Mukuçyan geçen hafta yaptığı açıklamada, resmi olmayan ilk sonuçlara göre kazanan Nikol Paşinyan’ın “Sivil Sözleşme Partisi”nin aldığı oy oranı ile hükümeti tek başına kurabileceğini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması