Hintli isimden çarpıcı Türk SİHA'ları açıklaması! ABD'ye acil kodlu Türkiye çağrısı

Türkiye'nin Polonya ve Ukrayna'ya tedarik ettiği SİHA'ların önemine vurgu yapan Hindistan'ın eski Türkiye büyükelçisi M.K. Bhadrakumar, ABD-Türkiye-Rusya ekseninde bölge için önemli değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 30.06.2021 12:59 GÜNCELLEME 01.07.2021 11:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın eski Türkiye büyükelçisi M.K. Bhadrakumar (Melkulangara Bhadrakumar), ABD-Türkiye ilişkileri üzerine çarpıcı bir analiz yazısı kaleme aldı.

ABD-Rusya geriliminin zirveye ulaştığını belirten Bhadrakumar, Biden hükümetinin Türkiye'deki diplomatik açılımlarının bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Haluk Bayraktar açıkladı: Polonya'dan sonra bu ülkeler de sıradaHaluk Bayraktar açıkladı: Polonya'dan sonra bu ülkeler de sırada

"TÜRKİYE'Yİ ACİLEN DAHİL ETMELERİ GEREKİYOR"

Bölgede oluşan jeopolitik gerçekliğe işaret eden Bhadrakumar, "ABD, Kafkaslar'dan Polonya'ya kadar Rusya'ya karşı koyma stratejisine Türkiye'yi acilen dahil etmesi gerekiyor. Türkiye, ABD'nin Rusya ve İran'daki eskrim çabalarında potansiyel olarak en iyi ortaktır" ifadelerini kullandı.

M.K. Bhadrakumar

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Washington ve Ankara arasında Kabil havaalanının güvenliğine ilişkin görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Hintli diplomat Türkiye'nin son zamanlarda Polonya ve Ukrayna'ya teslim ettiği SİHA'ların önemine vurgu yaptı.

GKRY: Türk SİHA'larına çözüm arıyoruzYok böyle itiraf: Türk SİHA'larına çözüm arıyoruz

Bhadrakumar, "Türkiye'nin işbirliği, ABD'nin son zamanlarda yeni üsler kurduğu Akdeniz'de güç planlamak için çok önemli. Türkiye ve ABD, Rusya'yı (NATO'nun Afrika'ya gelecekteki genişlemesinin kapısı olarak tasavvur ettiği) Libya'nın dışında tutma konusunda da aynı çıkarlara sahip" dedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 14
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    bir de abd gibi canınızın istediğine satın satarkende Türkiyenin lehine başka anlaşmalarda yapın
    Cevapla
  • ali batman 2 yıl önce Şikayet Et
    sihalar nence cok ucuza satılıyor peynir gibi degil altın gıbı satılmalı
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sihaları stratejik ortaklarına satıyor Katar Azerbaycan Ukrayna Libya Polonya - Pakistan Bengladesh Endonezya Malezya gibi ülkeler de bu listeye girmeli - Daha sonra da Afrika da yeni stratejik ortaklıklar kurulup Fransa nın acımasız sömürgesine son verilmeli - Siha nın fiyaından çok Türkiye çevresine kümelenen devletler oluşturması değerli - bu devletlere hava savunma füzeleri Altay tankları fırtına obüsleri ZMA ZPT kasırga füzeleri KORAL elektronik harp sistemleri de verilecek ve bir savunma kuşağı oluşturulacak
    Cevapla
  • Tenel 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali doğru ucuz da ince hesap herkes anlamaz dünya pazarına girmek kendini ispat için bir kaç da başka sebeb var onu burda yazmam ülkeme ihanet olur
    Cevapla
  • murat aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ve avrupalı teroristlerle bir olacağıma RUSLARLA BİRLİKTE ölürüz daha iyi ! RUSLARLA BİRLİK OLMAMIZ ŞART HER KONUDA !!!
    Cevapla
  • Engin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar dost mu ki? Ruslarla öleceğiz , ha şu konuda katılırım sana ABD ve bir çok avrupa ülkesi yerine Ruslarla müttefik olmak mantıklı hem sınır komşumuz hem dünya devleri arasında hemde ticaret ve turizim acısından karşılıklı çıkarlarımız var. Ama asla dost olmaz. TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR.
    Cevapla
  • Matemetik 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus kafirlerine hiçbir zaman güvenmeyin rusların 300 yıldır sıcak denizlere inme projesi var. Buna engelde Türkiyedir. Osmanlı ve rusya arasında yapılan savaşları unutmayın önce tarih okuyun sonra yorum yapın. Ülkeler arasında dostluk olmaz sadece çıkar olur.
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin ortaklığınız kalsın seytan akıllara ihtiyacımız yok. biz kendi aramızda bir olsak yeter. chp anlarmı bunları
    Cevapla
  • acme 2 yıl önce Şikayet Et
    her ikisi ilede iyi gecinmeliyiz savunma sanayinde super guc olana kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı