Şivan Perver peşmergeye yalvardı: PKK'yı vurmayın

PKK'nın peşmergeye yönelik art arda gelen saldırıları sonrası intikam yemini eden peşmerge, PKK'ya karşı harekete geçti. Şivan Perver, PKK'ya karşı düzenlenen operasyonları durdurulması için araya girerek PKK'yı vurmayın ricasında bulundu.

Şivan Perver peşmergeye yalvardı: PKK'yı vurmayın
Şivan Perver peşmergeye yalvardı: PKK'yı vurmayın
GİRİŞ 30.06.2021 12:41 GÜNCELLEME 30.06.2021 12:51
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem yurt içi hem de yurt dışında düzenlediği operasyonlar, PKK'nın elini kolunu bağladı. Yıllar sonra dağılma noktasına gelen ve örgüt içindeki çözülmelerin hızlandığı PKK'da yeni hedef Irak'taki peşmergeler olmuştu.

Peşmergelere, Türkiye'ye verilen destek nedeniyle saldırılar düzenleyen PKK'lılar, bir diğer yandan da Erbil yönetiminin düzenlediği operasyonlar ile karşı karşıya kaldı.Hem Irak hem de Türkiye cephesinde sıkıştırılan teröristlerin imdadına Şivan Perver yetişti.

ŞİVAN PERVER DEVREYE GİRDİ

Katıldığı birçok platformda operasyonların durması için çağrılarda bulunan Perver, son olarak Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de bu talebini peşmerge için yineledi.

PKK'nın peşmergelere saldırısı sonrası intikam yemini eden IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin harekete geçmesi sonrası Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret eden Perwer, PKK'nın vurulmaması için talepte bulunarak şu ifadeleri kullandı;

"ÇATIŞMA OLMASIN"

"Ülkemizde yaşanan bazı durumlar tüm Kürt halkını incitiyor. Düşmanlarımız bir kez daha kendi çıkarları için Kürtlerin kendi aralarında çatışmasını istiyor.

Peşmergeler bugüne kadar büyük bir sabırla Kürtler arasındaki huzuru bugüne kadar savundu. Bundan sonra da Kürdistan peşmergelerinin daha pozitif bir rol üstlenmesini istiyoruz.

Kürt anaları bir kez daha iç çatışmada yitirdikleri evlatları için gözyaşı dökmesin.

"PKK'YI VURMAYIN"

"Biz sanatçı hassasiyeti, bu halkın sesi olarak ülkemizin peşmergelerinden ricada bulunduk. Sayın Peşmerge Bakanı da iç çatışma istemediklerini söylediler. Bundan sonra bir çatışma olursa bu işgalci devletlere, Türk devletine hizmet olur. Herkes Kürt halkının düşmanı kim biliyor.”

YORUMLAR 201
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni soyundandır Şivan denen necis terörist.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    satılık Şivan neden pkk ya kendini neden satıyorsun demiyorda Türk Devleti kürtlerin iyiliğini istemez yalanını atıyor bu satılık şivana bu Devlet bağrına bastı ama hainlik diz boyu
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK ABD NİN KÖPEKLİĞİNİ YAPTIĞI SÜRECE BU SORUN SÜRER KÜRT ANALAR MALESEF AĞLAR PKK KENDİNİ SATTIĞI SÜRECE HEP KOCA BULUR BUGÜN ABD YARIN AB İsrail
    Cevapla
  • Saltuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mikrop da rengini belli etti. Yahudi uşağı çıktı herif
    Cevapla
  • Kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse kürtlerin düşmanı değil, bu vatanın içinde biz hep beraber kardeşçe yaşıyoruz ve ekmeğimizin peşindeyiz. Sen ve senin gibi emperyalist emellere uşaklık edenlere düşmanlığımız var bizim.. Utanma duygun varsa, HDP - PKK binalarının önünde kandırdığınız çocukları için ağlayan anneleri bir dinle.. Kürt arıyorsan, gerçek kürt onlar.. Edi bese..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk