Yunanistan'ın Türk SİHA'ları korkusu: Çevremizi sardılar

Arnavutluk’un Türkiye’den almayı planladığı İHA/SİHA platformları, Yunan medyasının gündeminde. “Türk İHA’larının Yunanistan’ın etrafını kuşattığını” yazan SL Press, insansız sistemlerin Yunanistan için tehdit olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın Türk SİHA'ları korkusu: Çevremizi sardılar
Yunanistan'ın Türk SİHA'ları korkusu: Çevremizi sardılar
GİRİŞ 30.06.2021 15:19 GÜNCELLEME 30.06.2021 15:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyanın gözü Türkiye'nin ürettiği insansız havacılık sistemlerinin üzerinde. Türk yapımı İHA/SİHA'larının son talibi Arnavutluk olurken, Yunan medyası, bu alışveriş karşısında panikledi.

Arnavutluk Parlamentosu tarafından yayınlanan belgede İHA satın alımının,  Yunanistan'ın ulusal güvenliğine karşı olumsuz bir gelişme olduğu belirtildi.

"YUNANİSTAN'IN ETRAFINI KUŞATIYORLAR"

Bu gelişme Yunan medyasında kendine yer buldu. Yunan SL Press sitesi, Arnavutluk'un Türkiye'den İHA alımı için "Türk İHA’ları Yunanistan’ın etrafını kuşatıyor" başlığını attı.

SL Press'de yayınlanan haberde söz konusu gelişme için şu ifadeler kullanıldı:

Türk insansız hava araçları, Ankara'nın askeri yeteneklerini artırmak isteyen ülkelerle yaptığı savunma anlaşmalarını güçlendirmenin bir aracına dönüşüyor. Edi Rama (Arnavutluk Başbakanı), Tayyip Erdoğan'ın yakın bir müttefiki olduğu ve ülkesini bir Türk himayesine çevirdiği için Arnavutluk da bu kuralın istisnası değil.

KARABAĞ VURGUSU

Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçları Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ savaşında kullanıldı ve Ermenistan'ı teslim olmaya zorlayarak zafer kazandı. Drone'lar savaşın gidişatını değiştirdi.

Arnavutluk Türk SİHA'larına talip olduArnavutluk Türk SİHA'larına talip oldu

Haberde ayrıca, "Arnavutluk’un Vlore kentindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlığı üssü Bayraktar TB2'nin üssü haline gelebilir ve her an Yunanistan'ı tehdit edebilir." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 2
  • AB üyeleri 2 yıl önce Şikayet Et
    Dost AB üyeleri ve özellikle ingilterenin aleyhimize çıkabilecek her kararı BM ve ABde veto etmesi için derin ortaklık kurmalıyız. Zaten bu yapılıyor ama gündemi de biz belirlemeliyiz ab de. Şuan tamamen yunan belirliyor ab gündemini.
    Cevapla
  • LacivertE 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere' de Brexit süreci oldu, AB' de Veto edemez artık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır