Arnavutluk Meclisi, Türkiye'den İHA alımında kullanılacak ek bütçeyi onayladı

Arnavutluk Meclisi, hükümetin Türkiye'den insansız hava aracı (İHA) alımında kullanılmak üzere yaptığı bütçe değişikliği kararını onayladı.

Arnavutluk Meclisi, Türkiye'den İHA alımında kullanılacak ek bütçeyi onayladı
Arnavutluk Meclisi, Türkiye'den İHA alımında kullanılacak ek bütçeyi onayladı
GİRİŞ 02.07.2021 00:52 GÜNCELLEME 02.07.2021 01:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

8 milyon avrodan fazla ek bütçenin onayı için 82 milletvekili "evet", 9 milletvekili "hayır" oyu kullanırken 4 milletvekili "çekimser" kaldı.

Normatif yasa olarak bilinen bütçe değişikliği kararını Arnavutluk hükümeti 22 Haziran'da onaylamış, karar Resmi Gazete'de de yayımlanmıştı.

Buna göre, "Türkiye ile yapılan anlaşma ve toprak kontrolü ile ulusal güvenliği artırmaya yönelik tedbirler kapsamında" Arnavutluk Savunma Bakanlığının İHA alımına yönelik öncelikli projesine 8 milyon avro üzerinde ek bütçe ayrıldı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama haziran başında bazı kabine üyeleriyle Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirmiş, Türk şirketleriyle yaptıkları görüşmelerde süper akıllı insansız hava araçlarıyla ülke topraklarının kontrol sistemi hakkında konuştuklarını kaydetmişti.

Rama, İHA'larla yollar, kıyı şeridi, tarım arazileri, ormanlar ve kamu düzeniyle ilgili gerçek zamanlı veri üretmeyi amaçladıklarını ifade etmişti.

Arnavutluk Türk SİHA'larına talip olduArnavutluk Türk SİHA'larına talip oldu

Öte yandan İçişleri Bakanı Bledi Çuçi de haziranda Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında "Baykar Defense" şirketini ziyaret etmiş, "bu cihazların Arnavutluk'ta sivil ve kentsel kontrol ile toprakların korunması amacıyla kullanma olasılığı" hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını aktarmıştı.

Meclis oturumunda ayrıca yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı kampanyasını desteklemek üzere 8 milyon avronun üzerinde ek bütçe daha onaylandı.

Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığının verilerine göre şimdiye kadar toplamda 968 bin 34 aşı yapılırken, 403 bin 504 kişinin her iki dozu da aldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Bir G@rip 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye geliştikçe İÇ ve DIŞ saldırılar artaçak, 2023 SECİMLERİ TÜRKİİÇİN DÖNÜM NOKTASI Milli araba, İha Siha, Anka Bayraktar Tb2 Karayel, Atak-Atak2 gökbey, Hür kuş, Hür Jet, MMU (Hayalet ucak Avruba bile yapamadı 25-30 ülke) Füzeler. Balistik füzeler. Gemi füzeler Ejder Kirpi Kobra Zırlı araçlar Obüs ve Tanklar Aya Füze (ay 380,000 Dünyanın Çeresi 40,000 km yani aya giden füze, dünyanın etrafını 8-9 defa dolaşır ve DÜNYANIN İSTEDİĞİ NOKTASINI VURUR) O YÜZDEN 2023 secimleri Türkiyenin ve İslamın Şahlanış veya Yıkılış secimi OLACAK, yada HÜKÜMET DEĞİŞİR. Daha önceden Uçak fabrikası ve Devrim arabalarınıda yaptık ama hepsi kapandı. ya AYA ÇIKRIZ yada BUNLARIN TEMEL ATMAMA TÖRENİ TERCİH BİZİ
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi "Yunanistan-Ermenistan parantezine almaya çalışan Üst Akıl...!!?? Ermenilerin Dağlık Karabağı kaybından sonra, Yunanistan'ı "Türkiye Arnavutluk, Makedonya parantezine alındığını gördükçeee kahroluyordur ama naparsın debelendikçe daha çok batacaklarrrr...
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes ürününü 100 katına satıyor, biz inşallah maliyetine yada zararına vermiyoruzdur.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına , Arnavutluk’a başka kim silah satar ki???
    Cevapla
  • iskender 2 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutluk demek Türkiye demek .
    Cevapla
  • Trk 2 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden ucuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!