Bakan Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak gören bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan Kıbrıs açıklaması
GİRİŞ 01.07.2021 15:57 GÜNCELLEME 01.07.2021 17:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti kapsamında geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Başkent Lefkoşa’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

"YOK SAYIYORUZ"

Daha sonra açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Kıbrıs Türk halkını azınlık olarak gören bu zihniyeti biz de artık yok sayıyoruz" dedi. 

"Müzakereler ancak egemen eşitlik statüsüyle başlar" diyen, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgesel konferans önerisi halen masadadır. KKTC'nin hakça gelir paylaşımı konusundaki önerileri de masadadır" şeklinde konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerinden satır başları şu şekilde:

"Kıbrıs'a BM Özel Temsilcisi atanması) Özel temsilcinin yapacağı bir görev yoktur, o nedenle biz şu anda bir özel temsilcinin atanması fikrini doğru bulmuyoruz."

"AB ve BM (Kıbrıs'ta) hakça (kaynak) paylaşımı konusunda gerekli adımı atmalıdır. Aksi takdirde biz gerekli adımı attık ve atacağız"
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • TRT World'e Destek 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısın tamamı Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Türkiye'ye aittir, nokta.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarih göstermiştir ki ALLAHÜ TELA'nın izni ve yardımıyla Müslüman Türk Milleti arslandır, yunan/rum çakaldır arslana arslan payı çakala çakal payı olmazsa arslan çakalı parçalar !..
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    İste bu. Seviyoruz senii
    Cevapla
  • yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısın tamamen alınma zamanı gelmiştir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance