Fransızların gözü Türkiye'de: İHA savaşına hazırlanmalıyız!

Ouest-France'nin haberine göre, Fransa Senatosu Savunma Komitesi, insansız hava araçlarının hazır hale getirilmesi için önemli rapor hazırladı. Raporda Türk SİHA/İHA'larından da bahsedildi.

GİRİŞ 05.07.2021 00:40 GÜNCELLEME 05.07.2021 08:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransız Savunma Komitesi, Fransa'nın 'Drone savaşları'na hazır olması gerektiğini belirterek bir rapor yayımladı.

Drone'lara karşı mücadelenin de yer aldığı raporda ülkede 2019'dan bu yana bir kapasite yakalamanın sürdüğü ve Fransa Silahlı Kuvvetleri'nin 2025 yılına kadar birkaç bin uçağı olacağı belirtiliyor.

TÜRK SİHALARI İÇİN DAĞLIK KARABAĞ ÖRENEĞİ VERİLDİ

Ouest-France'ta yer alan haberde; Türk SİHA/İHA'larının yalnızca 2020'deki Dağlık Karabağ savaşı değil, aynı zamanda Eylül 2019'daki Libya'daki çatışmalar ve Mart 2020'deki kuzey Suriye'deki Türk harekatı da dahil olmak üzere son zamanlardaki birkaç çatışma, taktik insansız hava araçlarının ve küçük insansız hava araçlarının yoğun kullanımıyla işaretlendiği belirtildi.

Habere göre, İsrail ve Çin gibi, Türkiye'nin de drone'ların büyük ölçekli üretimine ve ihracatına başladığı hatırlatılıyor.

"İHA'LARA ÖNCELİK VERİLMELİ" VURUSU

Ayrıca raporda ''İnsansız hava araçlarının sayısının 2017'de 400 binden 2,5 milyona yükseldiği ulusal topraklar da dahil olmak üzere, insansız hava araçlarına karşı mücadele bir öncelik haline getirilmelidir'' ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 9
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa türkiye düsmani rahatsiz olmalari normal fransanin nükleer silah lari türkiyeye tehdit olusturuyor türkiye acil 2025 kadar nükleer silah üretmeli veya tedarik etmeli
    Cevapla
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehape iyi kötü herşeye muhalifiz diyor ne beklenir
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Halk TV de iha ve sihalarla dalga geçiyor. Ey Türk halkı bunu gör.
    Cevapla
  • DEMİR 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa nın yapmasına gerek yok satalım
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi oku biraz, bir kaç sene içinde 1000 adet siha üretecekler. Bizim şu anki siha/iha sayımız 160 civarı. Adamların ciddi motor üretim fabrikaları var. binlerce siha motorunu 1 senede üretebilirler. Biraz gerçekci olun, satacakmışız.
    Cevapla
  • birbilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında sesten hızlı,F16 kadar mühimmat taşıyan sihalar devreye girecek,işte o zaman savaş konsepti Türk'ler tarafından yeniden yazılmış olacak.
    Cevapla
  • Mustilip 2 yıl önce Şikayet Et
    F-16 ları sihaya çevirirsek iyi bir başlangıç olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!