DSÖ’de Kovid-19 için hayat kurtaran yeni ilaç tavsiyesi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından dün yapılan resmi açıklamada, dünya genelinde Kovid-19 hasta bakım kılavuzlarını güncelleyerek ağır vakalar için interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların hayat kurtardığını belirtti.

DSÖ’de Kovid-19 için hayat kurtaran yeni ilaç tavsiyesi
DSÖ’de Kovid-19 için hayat kurtaran yeni ilaç tavsiyesi
GİRİŞ 07.07.2021 17:18 GÜNCELLEME 07.07.2021 17:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

DSÖ, interlökin-6 reseptör blokerleri grubundaki ilaçların ‘kortikosteroid’ ile birlikte kullanıldığında ağır ve kritik Kovid-19 hastalarında hayat kurtardığını açıkladı.

KORONAVİRÜS'E KARŞI ETKİLİ

DSÖ, elde edilen bulguların, ilaçlar üzerinde yaptıkları en geniş analizin sonucu olduğunu ve 27 klinik araştırmaya katılan 10 binden fazla hastadan elde edilen verilerin dikkate alındığını ifade etti.

DSÖ açıklamasında, Eylül 2020'de kortikosteroidler önerilmesinin ardından Kovid-19’a karşı etkili olduğu tespit edilen ilk ilaçlar olduğu vurgulandı. 

ÖLÜM ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Kovid-19’u ağır geçiren vakalarda genellikle bağışıklık sistemi Kovid-19’a aşırı tepki gösterdiği ve hastaların bu durumdan zarar gördüğü, ancak interlökin-6 bloke edici ilaçlar olan ‘tocilizumab ve sarilumab’ ilaçları, bu aşırı tepkiyi bastırmak için hareket ederek hastanın zarar görmesini engellediği belirtildi.

DSÖ, kritik vakalarda ilaçların ölüm oranını yüzde 13 oranında azalttığını belirterek, bunun her bin hasta için 15 daha az ölüm ve her bin kritik hasta için 28 daha az ölüm olacağı anlamına geleceğini ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • 6789 2 yıl önce Şikayet Et
    nerdesydiz ya şimdiye kadar zalimler firavunlar dsö bitmiştir ruhen tükenmiştir pandemiyi yönetmede tavsiyelerde bulunmada sıfır olduğu gibi dünya siyahilerine kendileri aşıda ürertmiyor firavunca
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ güvenirliği yitirdi. İnsanlara hayatı zindan ettiniz ne için para kazanmak için
    Cevapla
  • deli 2 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan posst dsö ve fda dan dost olmaz
    Cevapla
  • (H2O8) KORKMAYIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Koronanın her çeşidinin kökünü mü kazımak istiyorsunuz. (H2O8) Octaoxidant, (ClO2) Klordioksit, (C10H14O - Karvakrol) Kekik yağı, ve (Na2B4O7 - Sodyum Tetraborat) Boraksı araştırın. Sadece araştırmakla da kalmayın, bulun.
    Cevapla
  • Mr Spak 2 yıl önce Şikayet Et
    Dsö bu nasil inanirsin şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar