Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askeri Kargu-2 ABD basınında

Türkiye'nin ürettiği Kargu-2 adlı kamikaze İHA'lar, Amerika'nın ünlü dergisi Foreign Policy'de çıkan bir yazıda "Terminatör" filmindeki robotlarla kıyaslanarak, "Uçan katil robotlar gerçek oldu, şimdi ne yapacağız?" denildi.

GİRİŞ 08.07.2021 11:02 GÜNCELLEME 08.07.2021 11:11
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin son yıllarda ürettiği milli ve yerli silah sistemleri, dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Özellikle İHA/SİHA alanında atılan adımlar, yapılan ihracatlar, savaşların seyrinin değiştirilmesi, Türkiye'yi oyun kurucu pozisyonuna yükseltti.

KARGU-2 ABD BASININDA

Daha önce BM raporuna da giren ve Türkiye'de üretilen Kargu-2 adlı kamikaze SİHA'lar, ABD medyasının gündeminde.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Savunma Teknolojileri Mühendislik (STM) tarafından geliştirilen Kargu-2, Foreign Policy dergisine konu oldu.

Kargu-2 hava aracı, Arnold Schwarzeneger'in "Terminatör" filmlerine benzetildi.

"Uçan katil robotlar gerçek oldu, şimdi ne yapacağız?" başlığıyla verilen haberde, şu ifadeler kullanıldı:

"Popüler Terminatör filmlerinde, Arnold Schwarzeneger'in canlandırdığı bir süper robot, insan hedefleri takip ediyor ve öldürmeye çalışıyordu. 1980'li yıllarda tamamen bilim kurgu olan bu olay artık gerçek.

Türklerin yeni ürettiği Kargu-2 dört pervaneli insansız hava aracının yüz tanıma ve yapay zeka programlarıyla insan hedefleri izleyip öldürebildiği iddia ediliyor."

2018'DE ENVANTERE GİRMİŞTİ

Kargu-2, düşük ses seviyesi ve geliştirilmiş hedef tespit algoritmasına sahip. "Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askerleri" olarak da nitelenen döner kanatlı kamikaze mini İHA, 2018 yılında güvenlik güçlerinin envanterine girmişti.

Daha sonra ise, sahadan alınan geri bildirimler doğrultusunda yapılan çalışmalarla Kargu'ya göre çok daha yetenekli ve etkili Kargu-2 geliştirildi.

Otonom veya uzaktan kumandayla kullanılabilen, gündüz ve gece etkin operasyon yapabilen Kargu-2, tali zararları en az olacak şekilde otonom hassas vuruş yeteneğine sahip.

KAYNAK: FOREİGN POLİCY
YORUMLAR 55
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    yillarca siz silah yapmayin biz veririz siz kafa cekil heykel yapin musliman avlayin deyip uyan adamlarin yok onlar olsa idi silah yerine adim basi heyke olacak silah diye agzini acan ulke ucak ne gerek diyor yolcu ucagi var metro var diyor bu ne cekiyor ya ulkenin lideri sokak gider mi o kadar katil hain var ise tuzak var iken usa baskani øzal ucak arabalar kullanir iken agzi acik ne guzel adamlar liderini korur dogru der biz yaptik mi nasil olur su bu denir ucaklari satmak kolay geri alacagin zaman ayni f35 gibi babayi yersin bir lider yolcu ucagi ile her yere nasil gider yada yolcu ucaklari her zaman hedef olur lider olsa o zaman ucagi bos kaldirmak gerek sanki o masraf degil
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    ne yapacağız şimdi diyorlar. Türkiye düşmanlığını bırakacaksınız. okadar. yoksa Türkiye ile düşmanlık beslemek bence intihar. süper silahımız yok ama korkumuzda yok.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    her sehire en az 10.000 tane yerlestirmeli bir istila zamaninda aktif edilmelidir
    Cevapla
  • Kuzgun 2 yıl önce Şikayet Et
    It urur kervan yururmus .
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dile bak dile. Biz yapınca katil onlar yapınca demokrasi SİHA’sı oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı
Baykar'ın iptal edilen projesi: Malazgirt! Bakın nasıl takoz olmuşlar...