Üçüncü doz için resmen başvurdular

Koronavirüse karşı geliştirilen Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü doz uygulaması için ABD Gıda ve İlaç Dairesine başvuru yapılacak. İkinci dozun ardından 12 ay içinde yapılacak aşı, virüsün yeni varyantlarına karşı güncellenecek.

Üçüncü doz için resmen başvurdular
Üçüncü doz için resmen başvurdular
GİRİŞ 09.07.2021 09:54 GÜNCELLEME 09.07.2021 09:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD ilaç firması Pfizer yetkilileri Assoicated Press’e açıklama yaptı.

Şirket, salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak COVID-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşı onayı için FDA’ya izin başvurusu yapacak.

Şirketten yapılan açıklamada mevcut aşının, Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantına karşı güncellendiği belirtildi.

12 AY İÇİNDE YAPILACAK

Üçüncü doz aşının, ikinci dozun ardından 12 ay içinde yapılacağı belirtildi. Yeni varyantlarını önlemede kuvvetli etkisi olacağı ifade edildi.

Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği BNT162b2 adındaki Kovid-19 aşısına, 11 Aralık 2020’de FDA tarafından pandemi ile mücadele için “acil kullanım onayı” verilmişti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yeni 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam baktı ki faz3 ü olmadan millet vuruluyor. Daha çok para neden kazanamasın. 3-4-5 vurulun. Varyantlarda bitmez zaten alfabede harf çok. Hangi ara varyant çıktı da sende aşını güncelledin. Uzun vadede yan etkilerini bile bilmiyorsunuz!
    Cevapla
  • Dr. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar mutasyona asi olmaz vücudumuzu hucrelerimizi güçlendirmenin yoluna bakalım gıdayı yerlilestieelim su yu yerlilestieelim yeterli olacaktır.
    Cevapla
  • Sultan 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke anlasalar ama nerdeeee başta bu pandemi sürecinin yöneticileri olmak üzere milleti aşı sıtmasi tutmuş gidiyor devamlı mutasyona uğrayan virüs için bu aşıların yararı yok zararı cokkkkk fazla hatta ölümcül çünkü hepsi faz 3 de ruhsatı bile yok yazık bu millete.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi