Yunan basını: Almanya Türkiye'yi destekliyor

Türkiye'nin savunma alanındaki adımlarıyla ordusunu daha da güçlendirmesi Yunan medyasının da gündeminde. Greek Reporter haberinde Yunanistan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın donanma cephaneliğini güçlendirmesini endişeyle izlediğini belirtti.

Yunan basını: Almanya Türkiye'yi destekliyor
Yunan basını: Almanya Türkiye'yi destekliyor
GİRİŞ 11.07.2021 01:02 GÜNCELLEME 11.07.2021 01:04
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Yunan yayın kuruluşu Greek Reporter, bir analiz habere yer verdi.

"Almanya, Ege'de AB'nin müttefiki Yunanistan yerine Türkiye'yi destekliyor." başlıklı haber dikkat çekti.

Almanya'nın, Türkiye'ye verdiği destekten Yunanistan'ın duyduğu rahatsızlığa, son denizaltı satışı da örnek gösterildi. Yunanistan, Haziran ayında Alman makamlarından Türkiye'ye yönelik denizaltı satışının durdurulmasını istedi. Ancak bu talebi Berlin yönetimi reddetti.

"ATİNA, TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜN FARKINDA"

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, satışın durdurulamayacağını, hatta ertelenemeyeceğini söyleyerek Yunanistan'ın talebini geri çevirdi.

Haberde Yunanistan'ın, AB'den Ankara'ya askeri ambargo taleplerine rağmen, Almanya'nın Türkiye'yi desteklemeye devam ettiği vurgulandı.

Greek Reporter, Türkiye'nin Almanya'dan aldığı U-214 denizaltılarıyla sahada attığı kritik adıma da dikkat çekti; Atina'nın Türkiye'nin denizaltı gücünün artacağının farkında olduğunu belirtti.

"Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın donanma cephaneliğini güçlendirmesini endişeyle izliyor" cümlesini kullandı.

Haberde, Almanya'nın hem göçmen sorunu hem de stratejik ve ekonomik nedenlerle Türkiye ile anlaşmazlıktan kaçındığına da değinildi . 

YORUMLAR 32
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gibi ülkeler pkk yi destekliyor fransa avusturya hollanda belcika yunanistan terörü destekliyor algi operasyonu yapmayin kimse kimseyi kandirmasin gelin görün alevi derneklerinde pkk ya para toplaniyor camileri kapatirlar ama teröre destek veren alevi kültür derneklerini kapatmazlar
    Cevapla
  • Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayrat, Almanya Türkiye yi destekliyor. Muhalefet neden destek çıkmıyor? Muhalefetin İktidara karşı düşmanlığı, halkımızın zararınadır diyorum.
    Cevapla
  • Yayah 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin allaha ait olan tek sehri vardir cristianligin kuruldugu sehirdir o sehir kutsanmistir allaha ait bir isim tasir Adi
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Savunma alanında yaptığımız ASELSAN gibi tusas vb şirketlerden onlar gibi büyük gıda ,ilaç yazılım enerji elektrik elektronik vb şirketler ihtiyacı var ülkenin büyük sermaye ve teknolojili olması küresel çapta marka olmasını sağlamada unculuk eder iç ve dış piyasada marka ürünler oluşturup satılır kimse muhtaç olunmaz devlet insaallah bunu yapar 10 şirket 200 milyarlık yatırım 10 dünya devi marka dünya piyasasından gerekli kazanım elde edilir her sene bir şirket 10 yılda tamam olur inşallah
    Cevapla
  • Xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya parayı destekler ülkeleri değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak