Yunanistan'da Türk SİHA'ları kıskacı korkusu

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin, İHA/SİHA üsleri sayesinde Yunanistan'ı kıskaca almasından endişe ediyor. Yunan basını, Arnavutluk'un Türk SİHA'larını almasından da rahatsız oldu.

Yunanistan'da Türk SİHA'ları kıskacı korkusu
Yunanistan'da Türk SİHA'ları kıskacı korkusu
GİRİŞ 12.07.2021 08:32 GÜNCELLEME 12.07.2021 10:06

Real News gazetesine göre; Yunanistan Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin, İHA üsleri sayesinde Yunanistan'ın etrafında bir çember oluşturma planına karşı alabileceği önlemleri inceliyor.

Türk İHA'larının Çeşme, Dalaman, KKTC'de Geçitkale ve Libya'dan sonra, şimdi de muhtemelen Arnavutluk'a konuşlanacağını belirten gazete, bu ülkenin 8.2 milyon euro karşılığında 3 adet İHA satın almayı düşündüğünü yazdı.

Real News haberinde "Bazı askeri çevreler, Türkiye'nin İHA'ları sayesinde Yunanistan'ı izlemesi için Arnavutluk'u bir uydu gibi kullanabileceği endişesini dile getiriyorlar. Arnavutluk neden İHA satın almak istiyor? Herhangi bir ülkeden tehdit mi görüyor? Yoksa herhangi bir ülkeyi gözetlemek mi istiyor? Yunanistan ve İtalya, NATO adına, Arnavutluk'un hava sahasının gözetimini üstlenmiş durumda. Bu da, Arnavutluk hava sahasına herhangi bir ihlal halinde, Yunan savaş uçaklarının gerekli tespit ve taciz işlemini yapacakları anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / YORGO KİRBAKİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar