Koronavirüste korkutan ölüm: Alfa ve Beta varyantı aynı anda bulaşmış

Pandeminin etkisini kaybetmesi beklenirken yeni varyantlar korkutuyor. Belçika'da aşı olmayan 90 yaşındaki bir kadına hem Alfa hem de Beta varyantı bulaştı. Hastanede tedavi gören kadın hayatını kaybetti.

GİRİŞ 11.07.2021 12:42 GÜNCELLEME 11.07.2021 12:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Dünya çapında 4 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü mutasyona uğramış türleriyle de ölüm saçmaya devam ediyor… Sıkı önlemler alarak normalleşme sürecine tekrar başlayan Belçika’da bilim insanları, aşı olmayan 90 yaşındaki bir kadına geçen aylarda hem Alfa hem de Beta varyantının bulaştığını duyurdu.

KORONAVİRÜS AŞISI OLMAMIŞ

Yetkililer aşı olmayan kadının Mart ayında Aalst’ta tedavi altına alındığını açıklarken, “Oksijen seviyesi başta iyiydi. Fakat sağlık durumu çok kısa bir sürede kötüleşti ve 5 gün içinde yaşamını yitirdi. Her iki varyantın da bulaşması düşük ihtimalli bir olaydı fakat bu durum üzerine çok düşünmediğimizi gözler önüne seriyor” ifadesini kullandı.

90 YAŞINDA HEM ALFA HEM BETA VARYANTI BULAŞTI

OLV Hastanesi’nde görevli moleküler biyolog Anne Vankeerberghen, “O dönemde Belçika’da her iki varyant da yaygındı. Dolayısıyla 90 yaşındaki hastada hem Alfa hem de Beta varyantı bulundu. Muhtemelen iki farklı kişiden farklı virüsleri alarak hastalandı. Maalesef nasıl hastalandığını ya da kimlerden bulaştığını bilmiyoruz” dedi. Vankeerberghen, hastalığın ilerlemesinin arkasındaki sebebin iki farklı varyant olup olmadığını bilmediğini söyledi.

MUHTEMELEN GÖZARDI EDİLDİ

Belçikalı bilim insanı bu vakayı Avrupa Mikrobiyoloji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi’nde sunduğunu açıklarken, “Buna benzer yayınlanmış bir vaka yok. Bu olay muhtemelen göz ardı ediliyor” dedi. Vankeerberghen, PCR testi yapılmasının öneminin de altını çizdi.

AŞILAR ETKİYİ AZALTIYOR

İngiliz The Guardian gazetesi, Ocak ayında Brezilya’da iki kişide aynı anda farklı varyantlar tespit edildiğini hatırlatırken, gazeteye konuşan Warwick Üniversitesi’nde görevli moleküler onkoloji profesörü Lawrence Young, “Bir kişiye iki varyantın da bulaşması şaşırtıcı değil. Bu araştırma iki varyantın aynı anda bulaşıp bulaşmamasının yaygın olup olmadığı üzerine yeni araştırmalar yapılması gerektiğini gösteriyor. Covid-19 aşılarının etkisini azaltıp azaltmadığına bakmak lazım” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 33
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    kadın kurtulmuş bence 70 yaş üstü yaşamak sıkıntılı. sürekli sağlık problemleri çıkıyor.
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem aşılarını ol hemde maske mesafe hijyen 14 kuralı hes kodu 7/24 virüs olacam diye korkarak yaşa. Korkacaksak aşıya ne gerek var aşı olduysak niye kısıtlamalardan muaf tutmayarak korkutmaya devam ediyorlar. Çok garib bir oyun.
    Cevapla
  • Yurttaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Alfa bete varyantı yaa yatıyorlar kalkıyorlar virüs. Virüs pkk ya benzedi pkk, pyd, hdp, işid, deaş uydur uydur söyle. İnsan milyonlarca faydalı bakteri yiyor bunlar kişi ölünce ameli kötüyse zararlı bakteri olup kişinin karnından yemeye başlıyor daha ne sayayım ki. Bilim kurulu bilime güveniyorsa tüm bilim adamlarını toplasınlar ölümün ilacını bulsunlar. Bulamıyorlarsa bilime güvenmesinler Allaha güvensinler.
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Sülalem de 90. ı gören yok.
    Cevapla
  • ......... 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olsaydı,90yil dahami yaşayacaktı yani.her insan anne karnındayken eceli nezaman ve nasıl olacak,doğmadan yazilirmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...