İngiltere'de 19 Temmuz tartışması: Sorumsuzluk!

İngiliz Tabipler Birliği, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 19 Temmuz'da COVID-19 kısıtlamalarını kaldırma kararının, potansiyel olarak yıkıcı sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunarak söz konusu kararı "sorumsuzluk" olarak niteledi.

İngiltere'de 19 Temmuz tartışması: Sorumsuzluk!
İngiltere'de 19 Temmuz tartışması: Sorumsuzluk!
GİRİŞ 13.07.2021 13:23 GÜNCELLEME 14.07.2021 17:58

İngiliz Tabipler Birliği (BMA) Konsey Başkanı Dr. Chaand Nagpaul, "Hükümetin 19 Temmuz'da kalan COVID-19 kısıtlamalarını kaldırma planlarını sürdürmeye karar vermesi sorumsuzluk ve açıkçası çok tehlikeli." açıklamasını yaptı.

Nagpaul, BMA'nın ülkede hızla artan enfeksiyon oranı ve COVID-19 nedeniyle hastaneye yatışların, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) üzerindeki sakatlayıcı etkisi konusunda defalarca uyardığını hatırlattı.

"ÖNLEMLER RAFA KALDIRILARAK RİSK ALINIYOR"

Nagpaul, Johnson'ın yavaş ve temkinli bir yaklaşımın önemini defalarca vurguladığını ancak hükümetin gerçekte tüm COVID-19 düzenlemelerini bir çırpıda rafa kaldırarak potansiyel olarak yıkıcı sonuçlar doğuracak şekilde ihtiyatı elden bıraktığını söyledi.

Mevcut dalganın zirvesinin beklendiği ağustos ortasına kadar ölümlerin günde 100 ila 200'e ulaşacağı ve hastaneye yatırılan hasta sayısının günde bin ila 2 bin olacağı tahmin ediliyor.

ÜÇÜNCÜ DALGA UYARISI

Benzer bir araştırma da Imperial College London'dan yapıldı. Araştırmaya göre  açılmanın yavaş yapılması halinde üçüncü dalganın büyümesinin önüne geçilebilir.

Koronavirüs salgınını inceleyen ve bu konuda hükümete tavsiyelerde bulunan bilim kurulu Imperial College COVID-19 Response Team, üçüncü dalganın büyüklüğünün, aşıların delta varyantına karşı ne kadar etkili olduğu, aşının yaygınlığı gibi etmenlere bağlı olacağını aktardı.

ÖLÜMLER YAVAŞLAYABİLİR

Üç senaryo üzerinde çalışan kurum, 19 Temmuz'da sınırlamaların hızla kaldırılması takdirinde ölümlerin 9.400'den 115 bin 800 kişiye kadar varabileceğini aktardı.

Kısıtlamaların yavaş yavaş kaldırılması takdirinde ise hastaneye yatışların ve ölümlerin sayısının daha az olacağı belirtildi.

'MASKE TAKMAK VE EVDEN ÇALIŞMAK BELİRLEYİCİ OLACAK'

Araştırmada önümüzdeki iki ay hakkında tahmin yapmanın zor olduğu, bu rakamların sadece bir projeksiyon olduğu vurgulandı.

Imperial College London'da epidemiyoloji ve veri modelleme uzmanı Prof. Dr. Neil Ferguson, insanların önlem almaya devam etmesi takdirinde üçüncü dalganın daha küçük olacağını, ancak zorunlu önlemlerin kaldırılması takdirinde üçüncü dalganın büyük olmasının önüne geçilemeyeceğini aktardı.

ÖNLEMLER 19 TEMMUZDA KALDIRILACAK

Başbakan Boris Johnson, dün yaptığı açıklamada, İngiltere'de 4 aşamalı plan dahilinde uygulanan COVID-19 kısıtlamalarının sonuncusunun, 19 Temmuz itibarıyla kaldırılacağını duyurmuştu.

"Ülkeyi şimdi açmak için doğru zaman olduğuna inandığını ve şu an açılmanın kıştan daha iyi olduğunu" söyleyen Johnson, dikkatli şekilde ilerlemenin hayati öneme sahip olduğunu vurgulamıştı..

İngiltere'de son 24 saatte 34 bin 471 COVID-19 vakası tespit edilmiş, 6 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?