Küba'da ABD bayraklı protesto! Biden'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Küba'daki protesto gösterilerini "dikkate değer" ve "özgürlük için yüksek sesle dile getirilen çağrı" şeklinde değerlendirdi.

Küba'da ABD bayraklı protesto! Biden'dan açıklama
Küba'da ABD bayraklı protesto! Biden'dan açıklama
GİRİŞ 13.07.2021 13:31 GÜNCELLEME 13.07.2021 13:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Küba'daki protesto gösterilerini "özgürlük çağrısı" olarak niteledi.

Biden yaptığı açıklamada, Küba'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşanan gıda sıkıntısı ve yüksek fiyatları protesto etmek için sokaklara dökülen Kübalılara destek verdi.

Küba'nın yakın tarihinde en büyük hükümet karşıtı eylemler olarak değerlendirilen protesto gösterilerinin, ülke halkının otoriter rejimden kurtulma arzusunun göstergesi olduğuna işaret eden Joe Biden, "Uzun zamandır doğrusu hiç bu protesto gibi bir şey gördüğümüzü sanmıyorum" ifadesini kullandı.

Küba'da ABD bayraklarıyla hükümet protestosuKüba'da ABD bayraklarıyla hükümet protestosu

Biden, "Salgınla mücadele eden, on yıllardır otoriter rejim tarafından baskı ve ekonomik sıkıntılara maruz kalan" Küba halkının yanında olduğunu vurgulayarak "Küba halkı, cesurca temel ve evrensel haklarını savunuyor" dedi.

Küba'da hafta sonu binlerce kişi, düzenledikleri gösterilerde ülkede kötüleşen ekonomik şartları protesto edip hükümetten özgürlük istemişti.

Göstericiler, "Kahrolsun diktatörlük" ve "Özgürlük istiyoruz" şeklinde sloganlar atmış, sosyal medyada ise bazı bölgelerde yağma olaylarının meydana geldiği görüntüler paylaşılmıştı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ise Küba televizyonu ve ulusal radyodan halka seslenerek "Vatanımızın egemenliğini teslim etmeyeceğiz, tüm devrimcileri, devrimi her yerde savunması için sokaklara çıkmaya çağırıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    sizin girdiğiniz hiç bir yerden hayır gelmez. ancak ölüm ve yıkım olur...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı