Avrupa'da 4'üncü dalga alarmı: Bir haftada yüzde 64 arttı

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), AB ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında geçen haftaya göre yüzde 64,3'lük artış görüldüğünü bildirdi. Bu durum Avrupa genelinde 4'üncü dalga paniğini ortaya çıkardı.

Avrupa'da 4'üncü dalga alarmı: Bir haftada yüzde 64 arttı
Avrupa'da 4'üncü dalga alarmı: Bir haftada yüzde 64 arttı
GİRİŞ 16.07.2021 17:55 GÜNCELLEME 16.07.2021 17:55
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ECDC'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Delta varyantı ve önlemlerin gevşetilmesi nedeniyle 20 ülkede vakalarda artma eğilimi göze çarptı. En fazla vaka artışı 15-24 yaş aralığında kaydedilirken, 65 yaş üstü kişilerdeki artış sınırlı kaldı.

VAKALAR BİR HAFTADA YÜZDE 64 ARTTI

Buna rağmen 24 ülke tarafından rapor edilen verilere göre, hastanelerdeki doluluk oranı değişmezken, yoğun bakım ünitesindeki doluluk oranının düşmeye devam ettiği bildirildi.

Aşılamanın artmasıyla İtalya, İspanya, Belçika, Almanya gibi AB ülkelerinde tedbirler, nisandan itibaren son aylarda aşamalı olarak gevşetilmişti.

ECDC verilerine göre, AB'de 18 yaş üstü kişilerin yüzde 66,2'sine ilk doz aşı vuruldu, yüzde 48,7'si ise tam aşılandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 54
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir futbol şampiyonası daha düzenleyin düzelir belki.
    Cevapla
  • İsmail* 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde zorla aşılama yapılmıyor kişinin kendi karar ve rızasıyla yapılıyor Aşılama oronlarıda gün geçtikçede artıyor buna karşılık aşı olmayıp birde üstüne karalayanlar da gün geçtikçede azınlık duruma düşmeye başladılar.Insanların beynini karıştırmayın kimseyi zorlamıyor Türkiye Cumhuriyeti Devleti !!! ülke insanıda duyarlı olarak tedbirin alıyor Allah cc şifa nasip etsin cümlemize....
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberlerin ummetlerinin hemen hemen tamamı azınlıktı. Çoğunluk olmak doğru yolda olmanın delili değildir. Ayrıca bu süreçte DSÖ ye yaranmak için her türlü zorunluluk getirilebilir.
    Cevapla
  • İsmail* 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada yetkililer gerekli önlemler almasına rağmen malesef gençlerini kontrol altına almakta zorlanıyorlar. Yaz dönemi olduğu için parti ve eğlenceler gençlerin vazgeçilmesi.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konusuyo...?
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı, vakaları önlemiyor, yoğun bakımı önlüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?