Türkiye başkentimizi güzelleştirdi

Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo, Türkiye ile ülkesi arasındaki ikili ilişkilerin yıllar geçtikçe geliştiğini bildirdi.

Türkiye başkentimizi güzelleştirdi
Türkiye başkentimizi güzelleştirdi
GİRİŞ 17.07.2021 06:07 GÜNCELLEME 17.07.2021 14:14
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Akuffo-Addo, Türkiye'nin başkent Akra'da inşa ettiği Gana Millet Camisi ve Külliyesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yıllar geçtikçe gelişen iki ülke ilişkilerinin önemine değindi.

Cami ve külliyenin inşası için Türkiye'nin ortaya koyduğu fedakarlıktan duyduğu minnettarlığı dile getiren Akuffo-Addo, kendilerine verilen destekten dolayı Türkiye'ye şükranlarını sundu.

Caminin minaresinin başkent Akra'nın her yerinden görünür olduğuna işaret eden Akuffo-Addo, "Bana göre, bu cami sadece başkent Akra'yı güzelleştirmedi, Hristiyanların çoğunlukla yaşadığı bu ülkede, İslam'ın sembolü olarak ülkeyi de güzelleştirdi. Bu, aynı zamanda ülkedeki dini uyumu da gösteriyor" ifadesini kullandı.

Akuffo-Addo, caminin sadece ibadethane olmadığını, ayrıca sosyal ve kültürler aktiviteler için de bir mekan olduğunu, insanları bir araya getiren birleştirici etkisi bulunduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam'ın insanlığın, huzur, güven, refahını hedefleyen ve bunu gerçekleştirecek evrensel ilkeleri ortaya koyan bir din olduğunu söyledi.

Camilerin sadece bir ibadethane olmadığını aynı zaman Müslüman kardeşlerinin, muhabbetlerinin mayalandığı müstesna yerler olduğuna işaret eden Erbaş, "Nerede bir kubbe bir minare varsa, nerede ezan varsa, gökyüzüne yükseliyorsa hiç şüphesiz orada barış ve kurtuluşun çağrısı vardır" dedi.

Erbaş, İslam şehirlerinin camilerin etrafında hayat bulduğunun altını çizerek, "İlim irfan, ahlak, adalet, sevgi, saygı, şefkat, merhamet, dünyanın dört bir yanına bu kutlu mekanlardan yayılmıştır" diye konuştu.

İnsanlık tarihinin en eski dönemlerinden güçlü izler taşıyan Afrika'nın, farklı ırk dil ve inanışları asırlarca büyük bir huzurla bünyesinde barındırdığını dile getiren Erbaş, Afrika'nın zengin kültür, medeniyete ve sanat mirasına sahip bir kıta olduğunu söyledi.

Afrika kıtasında Müslümanlar tarafından birçok devlet kurulduğunu, önemli ilim havzaları oluşturulduğunu irfan ve hikmet anlayışları ortaya çıktığını kaydeden Erbaş, bu kıtanın samimi, çalışkan, barış seven insanlarıyla İslam'ın adalet, merhamet ve tevhit ilkeleri buluşunca bütün insanlığa ve çağlara örnek olacak bir iyilik, şefkat ve güzel ahlak inşa edildiğini aktardı.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkılarıyla Türk hayırseverlerin destekleriyle dünyanın birçok coğrafyasında nice camilerin inşa edildiğini anlatarak, bu camilerden birinin de Akra'da açılan Gana Millet Camisi ve Külliyesi olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Mehmet58 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapanlardan Yardımcı olanlardan Allah razı olsun
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapandan sebep olandan Allah razı olsun
    Cevapla
  • Fb li 2 yıl önce Şikayet Et
    Demekki toplanan paralar boşa toplanmıyor maaşallah..
    Cevapla
  • 2 yıl önce Şikayet Et
    vefat eden 2 hayırsever kardeş tarafından yapılmıştır
    Cevapla
  • israfil T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah..
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bir bizim yüzümüz gülmedi EYT
    Cevapla
  • “Y”emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    E Mansur yavaş seçilince eyt lileri emekli edecekti olmadı mı o iş?
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    öyle yok yan gelip yatıp erken emekli olma hayali kurmayın devletin milletin size 45-50 yaşında yatıp besleyecek parası yok gidin Avrupada yaşayın emeklilik 65 de başlıyor.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen eyt e devam et nasılsa senin cebin vatandan önce gelir
    Cevapla
  • 23 e az kaldı 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha yeni TRT ye 2 başkan extra 2 yeni yönetim üyesi atandı. Devlette her yandaşa birden fazla görev ve maaş verilirken yeni yeni kurullar oluşturulup, her türlü masraf yapılırken sesiniz çıkmıyor. EYT bir haktır. İstanbul Ankara gitti. Siz bu kafayla devam edin.
    Cevapla
  • Mutlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Evvel zaman içinde 40-45 yaşında emekli olunduğu için SSK battı. Devlet çalışandan çok emekliye maaş vermek zorunda kaldığı için ülke ekonomik krizlete maruz kaldı. Ben çalışıyorum kardeşim. Normalde eskisi gibi olsa emeklim gelmişti. Napalım yani yattığımız yerden paramı yiyelim. 60-65 yaş çok ağır işler hariç ideal emeklilik yaşı.
    Cevapla
  • Ay Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT diye bir zırva çıkardınız. Herkes erken emekli olup yan gelip yatma derdinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması