Suudi Arabistan 40 yıllık yasağı kaldırdı

Suudi Arabistan yönetimi, 40 yıllık yasağın ardından mağazaların namaz vakitlerinde de açık kalmasına izin verdi.

Suudi Arabistan 40 yıllık yasağı kaldırdı
Suudi Arabistan 40 yıllık yasağı kaldırdı
GİRİŞ 17.07.2021 17:15 GÜNCELLEME 17.07.2021 17:18
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalının haberine göre, Suudi Arabistan Odalar Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, belirlenen çalışma saatleri içinde satıcıların, çalışanların ve müşterilerin namaz kılmasına imkan tanıyacak şekilde mağazaların açık tutulmasına ve tüm ticari ve ekonomik faaliyetlerine devam etmesine izin verildiği ifade edildi.

Açıklamada, kararın, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek için uygulanan tedbirler çerçevesinde, satıcıların ve müşterilerin sağlığını ve güvenliğini korumak, namaz vaktinde kapanma dolayısıyla kalabalığın ve uzun süre beklemeyi engellemek amacıyla alındığı kaydedildi.

Emri Bil Maruf ve Nehyi Anil Münker (İyiliği Emretme ve Kötülükten Alıkoyma) heyetinin 1980 yılındaki yürütme düzenlemelerine dayanarak ülke genelinde yaklaşık 40 yıldır ülke genelinde namaz vaktinde mağazaları açık tutmak ve ticari faaliyette bulunmak yasaklanmıştı.

Suudi Arabistan, onlarca yıldır yürürlükte olan bir dizi yasa ve gelenekten vazgeçmek de dahil olmak üzere son yıllarda geniş siyasi, sosyal ve kültürel değişimlere tanık oldu.

Bu değişimlerin en önemlisi kadınların araba kullanmalarına, futbol sahalarına girmelerine ve daha önce sadece erkeklerin yürüttüğü meslekleri icra etmelerine izin verilmesi oldu.

YORUMLAR 29
  • Mıstafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan uzatmaları oynuyor. Geleceğin dünyasında yeri yok. İnşallah kutsal topraklar İslam ülkelerinin oluşturacağı bir konsorsiyum ile yönetilir. Ya da güçlü bir ehli sünnet anlayışı olan yeni bir devlet eliyle yönetilir. İlerde büyük bir ihtimal böyle olacak. Peygambere ve onun sünnetine bağlı olmayan bölgeyi sadece turizm olarak değerlendiren Suud kafası ile bu iş uzun süre gitmez.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki gibi camilerde sinek ağlarsınız.Bahanesi hocada iş yok olur.
    Cevapla
  • Abdullah Er 2 yıl önce Şikayet Et
    son sürat uçuruma doğru gidiyorlar.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten arapların zengin olup,yurt dışına gidebilenlerinde her yol var,gittikleri ülkelerde barlardan,pavyonlardan çıkmıyorlar.bunlar 10-15 sene sonra Türkiye yi geçerler.Avrupai bir ülke olup çıkarlar bakarsınız.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bunlarıda ele geçirdiler
    Cevapla
  • müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    günaydin ingilizlerin kurdugu vahabiler yahidi ve hacli destegi ile bos durmuyor elbet her seye ragmen hz ALLAH nurunu tamamlayacaktir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!