Erdoğan'dan Taliban'a dikkat çeken çağrı! 'Türkiye'den kendilerine sesleniyoruz'

KKTC ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunup Taliban'a çağrı yaptı.

GİRİŞ 19.07.2021 16:52 GÜNCELLEME 20.07.2021 08:57
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taliban'dan Türkiye'ye 8 maddelik tepkiTaliban'dan Türkiye'ye 8 maddelik tepki

Taliban'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya değinen Erdoğan, Taliban yetkililerine çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı:

"- Taliban'ın yaptığı açıklamalarda "Türkiye'yi istemiyoruz" gibi bir ifadeleri yok. Bazı açıklamalarında güya bize yönelik bazı yaklaşım türleri var. Türkiye'deki yönetimin ne konumda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor.

- Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Planlarımızın da gereğini yerine getiriyoruz. Gerek Dışişleri, gerekse şahsım olarak adımları atıp inşallah Taliban'la ne gibi görüşmeler yapacağız, nereye ulaşacağız bunun gayreti içindeyiz.

- Taliban'ın Afganistan'daki yaklaşımı bir Müslümanın diğer Müslümana yaklaşımı değildir.

- Taliban'ın işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye'den Taliban'a sesleniyoruz. Bu işgal hareketini bırakması lazım. Bir an önce Afganistan'ın temelinde barışın egemen olduğunun dünyaya göstermesi lazım."-

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • Şahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Dunya devletleri korkudan, isgal edilmekten, iktidarindan mahrum olmak gibi veya herhangi bir sebepke veya sebepziz ABD yi ulkesine sokmasin. Bizde cikartmaliyia. Sonuclar ortada, abd hormonla beslenmis deli danaya benzer . Ne ipi var ne sapi ne guvenurligi
    Cevapla
  • Gurbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan’ın Rusya ile başlayan işgali ve sonra başlayan iç savaş ,sonra ABD nln Afganistan işgali şunu gösteriyor o bölgede çok devletlerin menfaatleri mevcut .Afgan halkı 50 yıldır savaşla yüz ,yüze mayın tarlaları sakat insan çölüne döndü . Türkiye cumhuriyeti Devleti hükümeti Afgan halkının geleceğine destek olacaksa bunu bölge insanlarını desteğiyle yapmak zorunda. Türkiye’nin kurtuluş savaşı sonu izlediği birleştirip rolü örnek alınmalı. Afganistan’da mili birlik içinde kimse dışlanmadan müzakere yapılmalı . Afgan halkı savaşlardan çok çekti. Afganistanın kurtuluşu ve kalkınması sade Türkiye’nin tek başına yapabileceği bir diplomasi ile çözülmesi mümkün değildir .
    Cevapla
  • Gülçin kaçar 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanla Amerika başa çıkamadı da Biz mi uğraşacağız onlarla …
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban'ın niyeti iyi olsa, bunca afgan dünyaya göçer mi, yazık günah değil mi, barışın insan gibi yönetin ülkenizi, garip guraba iş bulsun sağda solda kölelik yapmasın, eyy taliban ve afgan hükümeti iman edin kardeş olun, hesap gününde ateşler içinde yanacaksınız.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün küffar ülkeleri onlar ile uğraşsın ve o ülkeye maşa hükümeti kursunlar daha sonra olup biteni bilmeyen konuşsun. Allah hiç bir İslam ülkesine bu zorlu imtihanı yaşatmasın.
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    talibanda o kafa yok....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!