Ruslardan sürpriz iddia: Türkiye Ukrayna'ya Korkut'u satacak

Ukrayna medyasının ardından Rus basını da Ukrayna'nın Türkiye'den Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi'nin satın alabileceğini yazdı. ASELSAN üretimi Korkut, tüm modern operasyonel gereksinimlere ve NATO standartlarına sahip.

Ruslardan sürpriz iddia: Türkiye Ukrayna'ya Korkut'u satacak
Ruslardan sürpriz iddia: Türkiye Ukrayna'ya Korkut'u satacak
GİRİŞ 20.07.2021 17:22 GÜNCELLEME 21.07.2021 08:20
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen geliştirme projesi kapsamında ASELSAN tarafından tamamen milli imkanlarla geliştirilen Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi'nin, Ukrayna'ya satışı gündemde.

UKRAYNA VE RUS MEDYASINDAN PEŞ PEŞE İDDİALAR

Ukrayna'da savunma sanayi üzerine yayım yapan ve 100'den fazla şirket ve kuruluşla işbirliği bulunan Defence Express isimli haber sitesi, Ukrayna'nın Türkiye'den Korkut alabileceğini öne sürmüştü.

"TÜRKİYE UKRAYNA'YA TEKLİF SUNDU"

Benzer bir iddia bu sefer de Rus medyasından geldi. Askeri konularda yayım yapan Rus Top War sitesi, Türkiye'nin Bayraktar TB2 SİHA'nın ardından Ukrayna'ya Türk hava savunma sistemi Korkut'u teklif ettiğini yazdı.

Rus medyasındaki haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ni, Bayraktar TB2'den sonra Türk uçaksavar kundağı motorlu silahlarla donatmak istiyor.

Türkiye, Türk savunma şirketi ASELSAN ve FNSS Savunma Sistemleri tarafından ortak geliştirilen ZSU Korkut Hava Savunma Sistemi'ni Kiev’e sundu.

Türkler, Korkut'un NATO standartlarını karşıladığını, düşman saldırılara karşı test edildiğini ve ayrıca tüm modern operasyonel gereksinimlerine sahip olduğunu garanti ediyor.

Menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer mühimmatları, seyir füzeleri, helikopter ve İnsansız Hava Araçlarına karşı geliştirildi."

KAYNAK: M5
YORUMLAR 37
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna devleti artık anlamıştır, bizim için çok önemli dost ve müttefik olduğunu.
    Cevapla
  • Muslim 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kaybolursa kırım'ı alacak mısın? ABD'nin NATO'yu dağıtacağını ve bir sonraki hedefinin Müslümanlar olacağını düşünmüyor musun? Çünkü SSCB'nin çöküşünden sonra ABD'nin bir sonraki hedefi Müslüman ülkelerdi, Suriye'den sonra yine Rusya'yı ele geçirdiler. Onlar için Rusya boğazda, ABD'de Yahudiler prayat ve Yahudiler Müslüman kardeşlerden nefret ediyor
    Cevapla
  • Hayırlısı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu korkutun insansız versiyonları var mı? Varsa Harika olur ama yoksa Olursa müthiş olur
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Çağdaş haso, benim köylümün lehcesinden rahatsızmi oldun miyauuuu..
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler aselsanı kimin kurduğu değil,islevi önemli.kim kurduysa kim iyilestirdiyse kim başarilı birsey yaptıysa bu güzel ulkem için,Allah hepsinden razi olsun.güzel olana sahip çikalım.hepimizin çıkarına.
    Cevapla
  • albay 2 yıl önce Şikayet Et
    nokta alçak irtifa savunmasında şu an dünyanın en ekonomik ve en optimum sistemidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor