Milletvekili, Boris Johnson'a 'yalancı' dedi, parlamentodan kovuldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı "yalancılıkla" suçlayan muhalefetteki İşçi Partisi milletvekili Dawn Butler, parlamento oturumundan çıkarıldı.

GİRİŞ 22.07.2021 23:27 GÜNCELLEME 22.07.2021 23:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dawn Butler, İngiliz Parlamentosu Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Johnson'ın "salgınla ciddi hastalık ve ölüm arasındaki bağın koptuğuna" ilişkin sözlerini eleştirerek, bunun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde çok tehlikeli bir ifade olduğunu belirtti.

Dawn Butler

Johnson'ın parlamentoya doğruları söylemediğini, halka ve milletvekillerine defalarca yalan söylediğini kaydeden Butler, bu durum nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Bunun üzerine parlamentodaki görüşmeyi yöneten Meclis Başkan Vekili Eleanor Laing, sözünü kestiği Butler'dan Başbakan Johnson hakkındaki ifadeleri düzeltmesini istedi.

Butler, meclis başkan vekiline seslenerek, "Ne tercih ederdiniz? Zayıflamış bir bacak mı ya da kopmuş bir bacak mı? Biliyorsun Başbakan defalarca parlamentoya yalan söyledi. Yalan söyleyenin değil, yalancının kim olduğunu söyleyenin başının burada belaya girmesi çok komik." ifadelerini kullandı.

"Birilerinin parlamentoda doğruları söylemesi gerekiyor." ifadesine yer vererek Başbakan hakkındaki "yalancılık" suçlamasını düzeltmeyen Butler, meclis başkan vekili tarafından Avam Kamarası'nın oturumundan çıkarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Herifler sadece konuşma yüzünden binadan kovmuşlar, birde bizdeki gibi terörist sempatizanları mecliste olsa ne yapacaklardı acaba..
    Cevapla
  • Derzeit 2 yıl önce Şikayet Et
    Basbakana yalanci diyen bir Millet Vekili kovuliyor,bizde ise Terörü destekleyip yardimci olan lar affedilip Meclise gönderiliyor..
    Cevapla
  • AKIN VAROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Haçlının, ikiyüzlü demokrasi ve ifade özgürlü anlayışı...
    Cevapla
  • kizil elma 2 yıl önce Şikayet Et
    bakiniz onlarda demokrasi böyle bizim tayyip diktatör hdp vekilin vekilligi düştü ama ne hikmetse tekrar meclise girdi bizde diktatörlük böyle HAİN CHP İKTİDARA GELİRSE DİKTATÖRLÜK İLE VE 128 MİLYAR YALİNİNİ GERÇEGE DÖNÜŞTÜRÜP TAYYİBİ İDAM EDECEKLER KİLİFLARİ HAZİR HAİNLERİN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!