Fransa'da "Müslümanları ötekileştiren" tasarı yasalaştı

Fransa'da, Müslümanların ötekileştirildiği gerekçesiyle eleştirilen "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" adlı tasarı, Ulusal Meclis'teki nihai oturumda oylanarak yasalaştı

Fransa'da "Müslümanları ötekileştiren" tasarı yasalaştı
Fransa'da "Müslümanları ötekileştiren" tasarı yasalaştı
GİRİŞ 23.07.2021 20:57 GÜNCELLEME 23.07.2021 21:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, Twitter hesabından, parlamentonun söz konusu yasa tasarısını kabul ettiğini açıkladı.

Darmanin, "Kendimize Cumhuriyetin değerlerini sorgulamak için dini öne sürenlerle mücadele için araçlar sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Senatonun salı günü yaptığı oturumda reddettiği tasarı, yasalar konusunda son söze sahip Ulusal Meclis'te oylandı. Tasarı, 19'a karşı 49 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Sağ partiler yasayı "İslamcıların üzerine yeterince gitmediği", sol partiler ise "Anayasayı ihlal ettiği" gerekçesiyle Anayasa Konseyine taşıyacaklarını duyurdu.

YASANIN İÇERİĞİ

Avrupa'nın en büyük Müslüman nüfusuna sahip Fransa, Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler adını taşıyan yasa ile Müslümanların hayatına müdahale ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Yasa, ev okulu uygulamasını, ailelerin beyanını yeterli bulan sistemden yetkililerin izin verdiği sisteme taşırken kamu görevlilerinin "dini açıdan tarafsızlıklarını" sağlama konusunda önlemler içeriyor.

Yasada ayrıca internette işlenen nefret suçlarını cezalandıran, kamu görevlileri ve öğretmenleri korumayı amaçlayan maddeler ile mekanların finansmanlarının "daha şeffaf" yönetimine ilaveten bekaret sertifikası, çok eşlilik ve zorla evliliklerle mücadeleye ilişkin unsurlar yer alıyor.

FRANSA, ULUSLARARASI KURULUŞLAR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINCA ELEŞTİRİLİYOR

Fransa, yasayla Müslümanları hedef aldığı ve ötekileştirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından eleştiriliyor.

Yasa tasarısı açıklandığından bu yana ülkede cami ve mescitlere yönelik saldırılar, kundaklama olayları dahil artış gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • osmanoğlu2023 2 yıl önce Şikayet Et
    firansa islama savaş açmakla Allaha savaş açtığının farkına varmadan bunun olumsuz etkilerini kendinde görecek tıpkı abd'nin şuan içinde bulunduğu durum gibi! iflas bayrağını yakında çekerler ...
    Cevapla
  • icy Soku 2 yıl önce Şikayet Et
    sizde hristiyanlara öyle yapın. yok biz türküz yok biz müslümanız biz onlar gibi olamayız diyeceğinize sizde hristiyanlara siyonistlere böyle şeyler yapın. Orda camiye saldıran serbest burda kliseye saldıran cezaevi çok güzel bir memleket
    Cevapla
  • Kozanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ve chp ne farkları var? Dinimize, dilimize, yazımıza, ezanımıza, tarihimize, halifemize düşman olanlar =CHP, AB, ABD
    Cevapla
  • Derzeit 2 yıl önce Şikayet Et
    Eger cesaretleri varsa Turban takan Rahibelerede yasak getirsinler gorelim,Siringayla kan alirlar...
    Cevapla
  • Ahmet Nair 2 yıl önce Şikayet Et
    Elbette Fransa'nın yaptığı kabul edilemez ama unutmayalım bu ülkede de 28 Şubat döneminde Demirel başörtülüler Arabistan'a gidip okusun demişti unutmayalım. Fransa gavurluğunu yapar tabii.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?