Arab News'in makalesi gündem oldu: Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni 5 ülke tanımak üzere!

Son Dakika haberi; Suudi Arabistan merkezli Arab News, Başkan Erdoğan'ın tarihi KKTC ziyaretiyle iyice hedefine kilitlendiğini ve Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya'nın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyacağını yazdı.

Arab News'in makalesi gündem oldu: Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni 5 ülke tanımak üzere!
Arab News'in makalesi gündem oldu: Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni 5 ülke tanımak üzere!
GİRİŞ 24.07.2021 18:30 GÜNCELLEME 24.07.2021 18:32
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Arab News, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugününü ve yakın geleceğini analiz etti. Ankara'nın hedefine kilitlenmiş olduğunun belirtildiği analizde, toplamda 5 ülkenin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımasının çok yakın olduğu ifade edildi. Ülkelerin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımaları hakkındaki raporların zamanlamasının ise, içeriğinden daha önemli olduğu vurgulandı.

Arab News: Ankara Kıbrıs hedefine kilitlendi! 5 ülke tanımak üzere!

Suudi Arabistan merkezli 'Arab News', yayımladığı bir analizde Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugününü değerlendirip yakın geleceği hakkında öngörülerde bulundu. 

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti, uluslararası camiada tüm gözlerin adaya çevrilmesine sebep oldu. 

Çevirisi SuperHaber tarafından yapılan analizde şu ifadelere yer verildi:

'ANKARA HEDEFİNE KİLİTLENMİŞ DURUMDA'

'Batı ülkelerinden gelen sert tepki ve protestolara rağmen, Ankara ada hakkındaki planlarını uygulamaya kilitlenmiş durumda. Erdoğan, ziyareti sırasında yeni bir parlamento binası ve külliye inşasına yakında başlanacağını duyurdu.

AZERBAYCAN VE PAKİSTAN'IN TANIMASI BEKLENİYOR'

Erdoğan'ın ziyaretinden önce, Azerbaycan'ın yakında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde diplomatik bir misyon kuracağı ve Türkiye'den sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan ikinci ülke olacağına dair raporlar vardı. 

Pakistan'dan dikkat çeken KKTC paylaşımı

Aynı şekilde medya raporlarına göre, Pakistan'ın ülkeyi tanıma akımına katılacağı bekleniyordu. Birkaç hafta önce Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden atılan bir tweet, bu iddialara güçlü bir argüman kazandırmış ve İslamabad'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyacağının sinyallerini vermişti.

'LİBYA, BANGLADEŞ VE GAMBİYA DA TANIYACAK'

Bunun dışında Libya, Bangladeş ve Gambiya'nın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkiler kurması ve ülkeyi tanıması bekleniyor. 

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıyan tek ülke olmasına karşın, ülkenin, Birleşik Krallık ve ABD gibi birçok başka ülkede temsilciliği var. Aynı zamanda İslam İş Birliği Teşkilatı'nda  gözemci üye olarak bulunuyor.

Bugüne kadar adayı birleştirmek için denenen ve önerilen tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve bu Türk tarafını 'sorunu kendi elleriyle çözme' konusunda cesaretlendirdi.

Son dakika haberi: KKTC ziyareti sonrası Erdoğan'dan dünyaya hodri meydanKKTC ziyareti sonrası Erdoğan'dan dünyaya hodri meydan

Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminde hedef 5 milyar dolarTürkiye ile Pakistan arasındaki ticaret hacminde hedef 5 milyar dolar

Türkiye'nin olmazsa olmazı! Rumları korku sardıTürkiye'nin olmazsa olmazı! Rumları korku sardı

47 yıl sonra ilk cuma namazı! Tarihi anlar...47 yıl sonra ilk cuma namazı! Tarihi anlar...

'RAPORLARIN ZAMANLAMASI, İÇERİĞİNDEN DAHA KRİTİK'

Kıbrıs meselesi, uluslararası ajandalarda kendine onyıllardır yer buluyor olsa da, 'tanınma' konusu eskiye göre çok daha revaçta. Daha fazla ülkenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıması hakkındaki raporların ise zamanlaması, içeriklerinden daha kritik. 

Ankara'nın Kıbrıs hakkındaki planlarını gerçekleştirme çabalarını hızlandırması bekleniyor. 

Batı riyakarlığı: İsrail'e lütfen Kıbrıs'a cebren

KAYNAK: SUPERHABER.TV
YORUMLAR 74
  • kibristan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kibris sandiginiz gbi bir yer degil televizyonq haberlere aldanmahyin herkesin kafa guzel kumarhanede
    Cevapla
  • Naci 2 yıl önce Şikayet Et
    KKTC ve Türkiye arasında bir köprü yapalım böylece KKTC stratejik olarak bize bağlanır müthiş bir proje olur zoru başarırız imkansız zaman alır önemli olan büyük düşünmek
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah bir an önce tanınır. Tanınmasa da bizim yavru vatanımızdır.
    Cevapla
  • Seyyah 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD İsrail uşağı Arabistan müslüman mı ki tanısın görüntüde müslüman kraliyet ailesi ecnebiden tehlikeli
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'da yapılacak külliye ve parlemento binası kesinlikle Türk-İslam mimarisinde yapılmalı, haçlı Avrupa'sını temsil eden laik saçma mimaride yapılmamalı. Kıbrısın kesinlikle Müslümanlaştırılması lazım, yoksa elden gider, Akıncı gibi Rum kriptoları şehit kanlarıyla alınan Kıbrısımızı haçlılara peşkeş çeker...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'