Kurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğru

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Afgan mülteciler açısından Almanya, Avusturya ya da İsveç'tense Türkiye'nin sığınmak için daha doğru yer olduğunu söyledi.

Kurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğru
Kurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğru
GİRİŞ 26.07.2021 10:28 GÜNCELLEME 26.07.2021 10:28
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ABD askerlerinin çekilmesiyle Afganistan'dan başlaması beklenen yeni göç dalgasıyla ilgili Avrupa Birliği'ne uyarılarda bulundu.

Alman Bild'e mülakat veren Kurz, Afgan mülteciler açısından "komşu ülkelerin, Türkiye'nin ya da Afganistan'ın güvenli bölgelerinin daha doğru yer olduğunu" söyledi:

"Eğer insanlar kaçmak zorundalarsa, herkesin Avusturya, Almanya ya da İsveç'e gelmesindense, Türkiye gibi komşu ülkeleri ya da Afganistan'ın güvenli bölgelerini kesinlikle daha doğru yer olarak görüyorum."

Avusturya Başbakanı sığınmacıları geldikleri ülkelere geri gönderme imkanı bulunmuyorsa AB üyesi olmayan ülkelere iade etme imkanının yaratılması gerektiğini söyledi.

"Oradaki insanlar için durum dramatik; bu göç akımlarına yol açacak" diyen Kurz, Afganistan'daki sorunların Almanya ve Avusturya'nın 2015'te olduğu gibi kitlesel olarak mülteci kabul etmesiyle çözülemeyeceğini belirtti.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 83
  • Gıyasettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ırkçı faşistlik politikalar üretiyor bunun ağzının payını vermek gerekiyor herkesin her yerde yaşama hakkı var insan yaratılırken Allah gidiniz dünyada rızkınızı arayınız diyor hiçbir devlet kimsenin malı mülkü değildir Mal ve mülkün sahibi olan Allah. gerisi teferruata
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu da makaron gibi el biat edecek az kaldı
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün gelip bu sözleriniz hepsini tutacaksınız...Allah sizin planiniza bozar kafanıza yıkar içecek su vermez size
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman gelir o gün
    Cevapla
  • Goksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce Afganistan’ın Türkiye’ye komşu olmadığını öğrenmesi gerekecek. Cahil başbakan. Tam Avusturya’ya yakışır bu cehaletiyle.
    Cevapla
  • Emrasityilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Vampir gibi ülkelerin yeraltı ve üstündeki zenginliklerini sömür, insanlarını köle gibi kullan, işin bittimi at kenara bana gelme şuraya buraya git diye akıl veren akılsız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar