Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'un Türkiye ile ilgili skandal sözlerine sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'a tepki göstererek, “Türkiye, kitlesel bir göç krizinin sonuçlarına katlanmayacak ve yeni bir göç dalgasını da üstlenmeyecektir” dedi.

Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'un Türkiye ile ilgili skandal sözlerine sert tepki!
Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'un Türkiye ile ilgili skandal sözlerine sert tepki!
GİRİŞ 26.07.2021 21:40 GÜNCELLEME 26.07.2021 21:40
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz’un bir gazeteye verdiği mülakatta Türkiye’ye yönelik ifadeleri hakkındaki soruya, “Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz’un bir gazeteye verdiği mülakatta, Afgan mülteciler için Türkiye’yi 'daha doğru yer olarak' işaret eden ifadelerini hayretle karşıladık. Her şeyden önce Türkiye, Şansölye Kurz’un ifade ettiği gibi Afganistan’a komşu bir ülke değildir. Bütün dünyayı etkileyen ve herkesin ortak meselesi olan düzensiz göç sorununu çözmek için ortak çabayı ve işbirliğini vurgulamak yerine, 'göçmenler buraya gelmesin, başka yere gitsin' şeklindeki tutum hem bencilce hem de kimseye faydası olmayan bir yaklaşımdır. Türkiye, bölgeden kaynaklanan kitlesel bir göç krizinin sonuçlarına katlanmayacak ve yeni bir göç dalgasını da üstlenmeyecektir. Bu tutumumuzu her vesileyle ve her düzeyde muhataplarımıza iletiyor, Türkiye’nin Avrupa Birliği'nin sınır muhafızı veya sığınmacı kampı olmayacağını vurguluyoruz” cevabını verdi.

Kurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğruKurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğru

"TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ DEVRALMAYACAK"

Sözcü Bilgiç, “Diğer AB ülkeleri gibi Avusturya da Mültecilerin Statüsü Hakkında 1951 BM Sözleşmesi’ne taraftır. Avusturya uluslararası yükümlülüklerine ve AB kurallarına uygun olarak Afgan sığınmacılara da uluslararası koruma sağlamak zorundadır. Türkiye, üçüncü ülkelerin uluslararası yükümlülüklerini hiçbir durumda devralmayacaktır. Kitlesel göç krizinden endişe duyan Avrupa ülkelerinin çözümü Türkiye’de aramak yerine Afganistan ve komşu ülkelerle doğrudan görüşülmesi, düzensiz göç ve insan kaçakçılığıyla mücadele ve düzenli göçmenlerin bulundukları topluma entegrasyonu konularına kafa yormaları daha yararlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 85
  • HAKİM 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşliimizi tesis için Rabbimizin bir ihsanıdır. belki. Marifet odur ki eldeki kaynaklar kulanılabilinsin.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi oyuzden ülke multeci kampiba döndü. Vandan diyarbakir uzeri ankaraya kadar multeci intikali var yol kenarlarinda konvoylar oluşmuş anca konuşun
    Cevapla
  • Ensar Muhacir 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet, Ensar sevabı almak isteyen vatandaşlara Mülteciler belirlesin, yalnız tüm masrafları ensar sevabı almak isteyen vatandaşlar kendi cebinden karşılasın devlete yük olmasın, uzaktan başkasının cebinden yani hazineden ensarlık edebiyatı kolay geliyor..Yıllarca bu asil millet herkese ensarlık yaptı fakat artık sapla samanı ayıralım, gerçeklerle yüzleşelim..Kaldırabileceğimiz sayıda Mazlum muhacire evet, fakat muhacirlikle alakası olmayan ayak takımı, hırsız, katil, problemli olan tipleri de acilen postalamak gerek.
    Cevapla
  • özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    afgan mafgan bilmem artık kendi ülkemizde mülteci olmak istemiyorum
    Cevapla
  • hanımağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Üstlenmeyeceğiz diyorsunuz da, hala suriye ve afganistan ülkelerinden akın akın geliyorlar, niye bunları hala ülkemize alıyorsunuz yetkililer. Bİr çok Suriyeli tanıyorum, annesi ve babası, kardeşleri suriyede, kendisi ülkemizde, bulunduğu yerde herhangi bir iç savaş olmamasına rağmen ülkemize gelmişler, bedavadan yaşıyorlar, bunları tespit edip neden göndermiyorsunuz yetkililer.
    Cevapla
  • İRAN gibi 2 yıl önce Şikayet Et
    En rahat İran, geleni sal gitsin, açmış kapıyı geleni salıyor, kimsede İran’a sınırına sahip ol demiyor, İran sınırı kontrol edilmeli, bize gelende iade yada Avrupa sınırından gönderilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı