Son dakika: Dünyayı yanıltan doktor! Yanlış bilgilerin 'süper yayıcısı'

Son dakika: ABD'li New York Times gazetesi koronavirüste aşılama karşıtı yazılar yayınlayan ve piyasaya yanlış bilgi yayan kişinin Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekimi olduğunu açıkladı.

Son dakika: Dünyayı yanıltan doktor! Yanlış bilgilerin 'süper yayıcısı'
Son dakika: Dünyayı yanıltan doktor! Yanlış bilgilerin 'süper yayıcısı'
GİRİŞ 26.07.2021 21:20 GÜNCELLEME 26.07.2021 21:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD merkezli New York Times gazetesi, koronavirüs salgınında aşılama çalışmaları hakkında yanlış bilgi yayan kişiler üzerine bir araştırma yaptı.

NTV'nin haberine göre araştırmada, ABD'de Dijital Nefretle Mücadele Merkezi'nin (CCDH) sosyal medyada aşı karşıtı mesajların yüzde 65'ini 12 kişinin oluşturduğuna değinilirken, bu isimlerin başının Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekimi olduğu belirtildi.

New York Times, Florida'da yaşayan Joseph Mercola adlı alternatif tıp savunucusu ve osteopatik hekiminin, araştırmacılar tarafından "çevrimiçi corona virüs yanlış bilgilerinin başlıca yayıcısı" olarak tanımlandığını aktardı.

Joseph Mercola

AŞI HAKKINDA ŞÜPHE UYANDIRAN 600'DEN FAZLA MAKALE

Gazeteye göre, "düzinelerce çalışanı olan ve internet konusunda bilgili bir girişimci" olan Dr. Mercola'nın Facebook'ta Kovid-19 aşıları hakkında şüphe uyandıran 600'den fazla makale yayınladığı belirtildi.

Mercola'nın yazdığı gönderilerin genel olarak aşının işe yaramadığını belirtmekten ziyade aşı güvenliği hakkında sorular içerdiğini belirten NY Times, Facebook ve Twitter'ın Mercola'nın bazı gönderilerine "dikkatli olun" etiketi koyduğunu bildirdi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 20
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ne diyorsa tam tersi doğrudur...
    Cevapla
  • Emirhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Denize düşen yılana sarılır. Hatırlatayım didim...
    Cevapla
  • İsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşılar güvenli olduğu kesin değil. Bir aşı 5 yılda test edilip kullanılır. Artık milyonlarca denek oldu. Virüs hakkında kimse birşey bilmiyor hergun farklı birşey duyuyoruz. Sıkıldık artık iyice.
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    yurdum insanı isa virüs hakkında bilgine müracat edilmeli tıp otoriteleri bişey bilmiyor sen biliyorsun bravo valla hep hayran kalmışımdır cahilin cesaretine
    Cevapla
  • M. Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi bilgiye dayanarak söylüyorsun aşının 5 yılda test edilmesi gerektiğini? Artık teknoloji gelişti. Bir de işe bu yönüyle bak. Eskiden onlarca yıl süren aşılar şimdiki teknoloji ile 1-2 yılda üretilebiliyor.
    Cevapla
  • ??? 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de COVID-19 pandemi yönetiminin başındaki isim Anthony Fauci 'nin email yazışmaları ortaya çıktı ve üzeri kapatıldı. Bu doktor aşılarlarla ilgili sıkıntıları yazınca hemen etiketlemişler. Bazıları adama şarlatan diyip düşünme gereği duymuyor . Hakikat aslında nedir?. Doğru değişkendir bilimde ve sürekli şüphecidir hem dinamik hem dinamittir ; ama hakikat değişmez. Akletmek...
    Cevapla
  • Sancak 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam kesin doğruları söylüyordur,Nyt çokda namuslu bir gazete değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!