Umre ziyaretleri için kısıtlama ve aşı önlemi

Hac mevsiminin ardından başlayacak olan Umre ziyaretleri için koronavirüs aşısı olma şartı getirildi. Suudi Arabistan makamları tarafından kullanımına onay verilmiş aşılar kabul edilecek.

GİRİŞ 27.07.2021 12:27 GÜNCELLEME 27.07.2021 16:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Hac Bakanı Yardımcısı Hişam Said, ülkesindeki bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, yurtdışından Umre ziyaretlerinin 10 Ağustos (Muharrem ayının başı) itibariyle başlayacağını söyledi.

Said, umre mevsiminin başladığını ve COVID-19'la mücadeleye uygun prosedürlerin uygulanacağını, ülke dışından gelecek olan umre ziyaretçilerine COVID-19 aşısı olma şartı getirildiğini duyurdu.

20 BİN KİŞİ KABUL EDİLECEK

Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'yi ziyaretlerde bu şartın daha önce, geçen Ramazan ayında getirildiğini hatırlatan Said, alınacak aşıların Suudi Arabistan makamları tarafından kullanımına onay verilmiş aşılardan olması gerektiğine dikkat çekti.

Said, Umre için günlük 20 bin kişinin kabul edileceği bilgisini verdi.

COVID-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hac ibadeti, sadece Suudi Arabistan'da yaşayanlarla sınırlı tutulmuş, yurt dışından hacı adayı kabul edilmemişti.

UMRE ZİYARETLERİNDE KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Suudi Arabistan makamları, geçen yıl mart ayı başlarında COVID-19 yüzünden umre ziyaretlerini askıya almış, 7 ay aradan sonra 4 Ekim 2020'de ülkede yaşayanlar için umre ziyaretlerini yeniden başlatmıştı.

Bu tarihten bir ay sonra da ülke dışından umre ve ibadet amacıyla gelenlerin kabul edilmeye başlandığı ülkede yurt dışından gelen ilk umre kafilesi, 3 günlük karantinadan sonra 4 Kasım 2020'de Kabe'de tavaf yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • waa 2 yıl önce Şikayet Et
    Her yer aşı kaynıyordu bu sene haccı niye yaptırmadınız Müslüman ülkelerden 1er uçak gelse ne olurdu müminlerin ahı üzerinizde bunu bilin.
    Cevapla
  • Cavit 18 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan Sömürgesi Arabistan Çin Aşısı Sinovac'ı kabul etmiyormuş;nedenmiş o?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!