ABD'den Delta varyantı uyarısı: Aşılar etkili ama aşı olanlar da bulaştırabiliyor

Rochelle Walensky, koronaya karşı tam olarak aşılanmış kişilerin dahi Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini söyledi. Walensky, aşıların varyantların neden olduğu ciddi Kovid-19 vakalarına karşı hala daha etkili olduğunu da söyledi

GİRİŞ 29.07.2021 09:07 GÜNCELLEME 29.07.2021 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs dünya genelinde etkisini sürdürürken, Hindistan'da ortaya çıkan ve kısa sürede baskın hale gelen Delta varyantı endişeleri artırıyor.

Aşıların varyanta karşı ne kadar etkili olduğu tartışılırken, üçüncü doz aşı ve kısıtlamaların geri gelmesi gibi pek çok ihtimal ülkeler tarafından değerlendiriliyor.

Kovid-19'da en çok can kaybının görüldüğü ABD de o ülkelerden biri.

Salgınla mücadelede en önemli kurumlardan biri olan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), zorunlu maske kararını değiştirmişti.

Aşılarını tamamlayan kişilerin maske takma zorunluluğu bulunmadığını belirten CDC uzmanları, varyantın hızla yayılmasıyla kapalı alanlarda maske takılması gerektiğini açıkladı.

CDC Direktörü Rochelle Walensky, Kovid-19 aşısı olan kişilerin Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini gösteren yeni bilimsel veriler olduğunu söyledi.

Walensky, "Delta varyantıyla ilgili son birkaç haftada yaşananlara ilişkin yürüttüğümüz çalışmalar, aşı olsanız dahi virüsü başkasına bulaştırabildiğinizi ortaya koydu. Bu nedenle maske kuralı tavsiyesini güncelledik" dedi.

Walensky, mevcut aşıların bilinen varyantlarının neden olduğu ciddi Kovid-19 vakalarına karşı hala daha etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    madem aşı olanlar bulaştırıcısı oluyorsa o zaman aşı olmanın anlamı o zaman alınan 2 doz aşının işe yaramaz boş bir aşı olduğu belli o zaman aşı olmayanlar hak vermek lazım bazı doktorlarda zaten aşıya karşı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi