ABD ve Hindistan'dan Çin'e karşı yeni askeri anlaşma

ABD ve Hindistan, Çin'in bölgede artan etkisine karşı iki ülke arasındaki bağları derinleştirilerek güvenlik ortaklıklarını genişletme sözü verdi.

ABD ve Hindistan'dan Çin'e karşı yeni askeri anlaşma
ABD ve Hindistan'dan Çin'e karşı yeni askeri anlaşma
GİRİŞ 29.07.2021 10:05 GÜNCELLEME 29.07.2021 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke ilişkileri ve bölgedeki meseleler ele alındı.

İki yetkili, Pekin yönetiminin Hint-Pasifik bölgesindeki iddialarına karşı ve Afganistan'daki iş birliği konularında bölgesel ortaklıkları güçlendirme kararı aldı.

Görüşmede iki ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çabası da gündeme geldi. Blinken, ABD'nin Hindistan'ın Kovid-19 aşı programına 25 milyon dolarlık destek vereceğini açıkladı.

ABD'li komutandan çarpıcı açıklama: Çin'in yeni hedefi, savunulması gerek!ABD'li komutandan çarpıcı açıklama: Çin'in yeni hedefi, savunulması gerek!

Japonya, ABD ve Fransa'dan ortak tatbikat kararıJaponya, ABD ve Fransa'dan ortak tatbikat kararı

ABD Savunma Bakanından Çin’e “caydırıcılık” mesajıABD Savunma Bakanından Çin’e “caydırıcılık” mesajı

Bakan Blinken, "Dünyada ABD ile Hindistan arasındaki ilişkiden daha önemli çok az ilişki var. Biz dünyanın önemli iki demokrasisiyiz ve çeşitliliklerimiz ulusal gücümüzü besliyor." ifadesini kullandı.

ABD, Çin'i bölgede abluka altına almak amacıyla Hindistan ile yakın ilişkiler geliştirmek ve askeri ilişkileri artırmak için bir dizi savunma anlaşması imzaladı.

Hindistan, Japonya ve Avustralya'yı içine alan dörtlü ittifakta yer alan ABD, büyümeye devam eden Çin'in askeri ve ekonomik gücünü kontrol altında tutmaya çalışıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbim abd beyazlarını yok eylesin amin allah hindistana akıl fikir versin karayip hint ülkelerine darbe iç savaş çatışmalar terör örgütlerini karayio hint ülkelerine koyuyor abd nato kanada hindistanın hint ülkelerin sesi çıkmıyor abdnin hedefi ergeç iki dev nüfusu hindistan çini birbirine kırdırıp yok ettirmek pakistanla savaştırmaktır allah muhafaza abd kendiside başta destek veriyor gibi savaşa kışkırtacak sonrada ben savaşa karışmıyorum diye cılız açıklama yapıp iki dev nüfusu birbirine kırdıracaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi