Azerbaycan'dan kalkıp Türkiye'ye geldiler: Canımızla, kanımızla yanınızdayız

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı ekiplerin ilk grubu, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye'ye geldi. Ekipler hiç beklemeden felaket bölgesine giderek, çalışmalara başladı.

GİRİŞ 31.07.2021 08:35 GÜNCELLEME 31.07.2021 20:16
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Bakü Haydar Aliyev Havaalanı'ndan uçakla Dalaman Havalimanı'na gelen 100 kişilik grubu Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve yetkililer karşıladı.

Havalimanında pasaport işlemleri tamamlanan Azerbaycanlı ekipler kendilerine tahsis edilen otobüslerle Muğla'nın Kötekli Mahallesi'ndeki kalacakları yere uğurlandı.

Ekip sorumlusu Xudiyev Rza, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in onayıyla yüz kişilik ekibin yangın söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu dile getiren Xudiyev Rza, "Önce genel bir çalışma ve koordinasyonla neler yapabileceğimizi planlayacağız. Biz canımızla, kanımızla her zaman Türkiye'nin zor gününde yanındayız. Ve ne zaman bize ihtiyaç olursa her zaman kardeş Türkiye'nin yanında olacağız. Birlikteliğimizi göstereceğiz" dedi.

Xudiyev Rza, son günlerde yaşanan orman yangınları dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

GELEN EKİP HEMEN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI

Türkiye aynı anda birçok orman yangınıyla mücadele ederken, kardeş ülke Azerbaycan'dan söndürme çalışmalarına destek geldi.

Azerbaycan'ın arama kurtarma teşkilatından gelen ekip, Marmaris Datça kara yolu üzerindeki ormanlık alandaki yangına müdahale etti.

AZERBAYCANLI SUNUCUDAN TÜRKİYE'YE DESTEK

Azerbaycan'da yayın yapan Hazar TV kanalının sunucusu Lale Azertaş da, programında Türkiye'nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarıyla mücadele eden Türk halkına destek mesajı yolladı.

Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu ve Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Azertaş, "Türkiye bizim evimizdir. Evimiz yanıyor. Biliyorum ki herkes ruhen oradadır. Adamları adamlarımız, dağları dağlarımız, ağaçları ağaçlarımız, denizleri denizlerimizdir. Ama bizden olmayanlar var ve bizden olmayan biri bize bunları yaşatıyor. Canın hiçbir zaman yanmasın Türkiyem. Sen güçlü ve mağlup edilmezsin Türkiyem" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Canımızsınız
    Cevapla
  • paşa 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlik işte böyle bir şey var ol Azerbaycan
    Cevapla
  • Malatya 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Suriyeli ve afganlılarıda bekliyoruz mücadele için boş boş geziyorlar sokaklarda
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ohal ilan edilmeli sıkı yönetim gelmeli her sokak asker tarafindan tutulmali herkez denetlenmeli her yer evler dahi didik didik aranmali ve tüm suc isleyene silah bulundurana aracinda yanici madde bulundurana ceza yagmali hukukun her seyden üstün oldugunu siyaseten generalden üstün oldugu herkez bilecek herkez fislenmeli denetlenmeli suc isleyen herkeze ceza yagmali
    Cevapla
  • haso 2 yıl önce Şikayet Et
    şov yapmanın zamanı değil hani uçaklarınız hani helikopteriniz yanlız gelmişsiniz faydası olmaz bize uçak lazım
    Cevapla
  • Aygün 2 yıl önce Şikayet Et
    Şovu seningibiler yapar sen haberleri izlememişsin Azerbaycan 1 uçak helikopter 500 ekip göndermiş biz Azerbaycanlı olarak her zaman Türkün yanındayız çünkü bizde Türk milletiyik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi