10 yıl sonra bir ilk! Kaddafi'nin oğlu ortaya çıktı, Libya planını açıkladı

Libya devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğullarından Seyfülislam Kaddafi, yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez yabancı basına konuştu. Libya ve onun geleceğiyle alakalı konuşan Kaddafi, gözünün başkanlıkta olduğunun sinyalini verdi.

10 yıl sonra bir ilk! Kaddafi'nin oğlu ortaya çıktı, Libya planını açıkladı
10 yıl sonra bir ilk! Kaddafi'nin oğlu ortaya çıktı, Libya planını açıkladı
GİRİŞ 01.08.2021 07:59 GÜNCELLEME 01.08.2021 07:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Seyfüislam Kaddafi (49), yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez röportaj verdi.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi muhabiri, iki buçuk yıl süren bir uğraşın ardından Seyfülislam Kaddafi ile Zintan kenti yakınlarında kapalı kapılar ardında iki katlı bir villada görüştüğünü söyledi.

TAM BİR FİYASKO

Oğul Kaddafi, Libya’nın içinde bulunduğu durum ve planlarına dair NYT'a açıklamalarda bulundu. Libyalı politikacıların ülkeye felaketten başka bir şey getirmediklerini söyleyen Kaddafi, "Ülkenin ırzına geçtiler. Para yok, güvenlik yok. Benzin istasyonuna gidin, mazot yok. Petrol ihraç ediyoruz, İtalya'ya doğalgaz veriyoruz, İtalya'nın yarısına elektrik sağlıyoruz, ama biz karanlıktayız. Bu bir fiyasko" diye konuştu.

GÖZÜ BAŞKANLIKTA

Aralık ayında yapılması öngörülen başkanlık seçimlerine göz diken oğul Kaddafi, "Libya halkından 10 yıldır uzaktayım. Yavaş yavaş geri dönmelisiniz. Onların akıllarıyla oynamalısınız" diyor.

London School of Economics'te okuyan Seyfülislam Kaddafi, kimileri tarafından babasının reform yanlısı halefi gözüyle bakılıyordu.

YORUMLAR 31
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere, Kaddafi ile Libya'ya dönme niyetinde.London School of Economics'de ajan olarak iyi yetişmişlerdir şimdi bunu.Sonbaharda Libya'da seçimler var, Kaddafi aşireti Libyanın en büyük aşireti, seçimleri kazanma olasılığı yüksek.Kazanamasa bile yüksek bir oy ile güçlü muhalefet olur ve İngiltere'nin çıkarlarını savunur.Ah ulan İngiliz gevuru sen yok musun..Savaşmadan gelip Libyayı ele geçirecek.
    Cevapla
  • Karaoğlan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi melankolik bir diktatör olabilir….. onun zamanındaki durum ile ondan sonraki Libya’nın hali herkese malum….. Arab baharı denilen kaos getirdi, emperyalistlerin böl ve yönetinin en iyisini gördük…. Ve Libya’da halen kaos sürüyor, oğlunun söyledikleri gerçek, varlıkta yokluk çekiyorlar…. Yanılmıyorsam Kaddafi’nin zamanında herkesin mülk evi vardı, eğitim, sağlık, ekonomik gibi halkın bir sorunu yoktu…. Saddam gibi kendi ve Kürt halkına toplu katliamiar yapmadı
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar çok hakimsin ki konuya seyfuislam denen adam babasına muhalif birisi ve ingiltere de İngiltere kaynakları ile okuyan bir hain. Libya nin başına geçince Libya doğal kaynaklarını libyami kullanacak ingilteremi. ABD nin kuklaligina göz kırpan ifadelerinizle bugün sanki ırak ta huzur ve güven var. Saddam da Kaddafi de ABD nin projesidir kullan at wc kağıdı gibi kullandılar ve atıldılar. Simdi oğlu kullanılıyor. Hafteri de bu hainin ordusunun başına getirecekler. Hafter için tek bir söz duyamayacaksiniz.
    Cevapla
  • Ahmet demir 2 yıl önce Şikayet Et
    karaktersiz adam bir kezde dış güçlerin uşagı haftere bir söz söylesene
    Cevapla
  • Ahmet demir 2 yıl önce Şikayet Et
    öldürülmemesinin karşılıgı olarak piyaseye sürülüyor ne acı bir durum
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce REİSİN elini öpeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de kritik görüşme! Başkan Erdoğan Shoukry’i ağırlıyor
'Enkaz edebiyatı' yapan CHP'nin İzmir'de yaptığı borç ortaya çıktı!