DSÖ'den yeni 'Delta varyantı' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19'un daha ölümcül varyantları ortaya çıkmadan kontrol altına alınabilmesi için ülkelere çağrıda bulundu.

DSÖ'den yeni 'Delta varyantı' uyarısı
DSÖ'den yeni 'Delta varyantı' uyarısı
GİRİŞ 01.08.2021 12:34 GÜNCELLEME 01.08.2021 17:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cuma günü basın toplantısında konuşan DSÖ Acil Durum Direktörü Michael Ryan, Covid-19 Delta varyantının bir uyarı olduğunu söyleyerek "Bu, virüsün gelişim gösterdiğine dair bir uyarı ancak aynı zamanda daha tehlikeli varyantlar ortaya çıkmadan harekete geçmemiz gerektiğine yönelik bir çağrı" ifadelerini kullandı.

"DAHA DA FAZLASI OLACAK"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise konuya ilişkin, "Şimdiye kadar 4 varyant ortaya çıktı ve virüs yayılmaya devam ettikçe daha fazlası da olacak" şeklinde konuştu.

DSÖ'ye göre, ilk olarak Hindistan'da tespit edilen ve daha hızlı bulaşan Delta varyantı şimdi 132 ülkeye yayıldı.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, son 4 haftada 6 DSÖ bölgesinin 5'inde enfeksiyon oranının ortalama yüzde 80 arttığının altını çizdi.

VARYANTLARA KARŞI AŞI VE KORUYUCU ÖNLEMLERİN ETKİSİ

Acil Durum Direktörü Ryan, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği gibi koruyucu önlemlerin Delta varyantına karşı da hâlâ işe yaradığını söyledi. Ryan özellikle aşılamayla birlikte devam edildiğinde bu yöntemlerin Delta varyantını durdurabileceğini ifade etti.


DSÖ sürekli olarak Covid-19 aşısının dünya genelinde eşit olarak dağıtılması çağrısı yapıyor.

 

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 5
  • Seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu virusu çin ve abd beraber çikardi hesap sorulamazdi ama en azindan suçlu kim dunya bilmeliydi Bunu sorgulayacak kadar ozgur degil ülkeler malesef köle yapacak tüm insanligi bu şeytanin çocuklari
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşi oldukça mubarek dahada guclenerek geliyor ne bicim bir senaryo
    Cevapla
  • kontrollü salgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendiliğinden daha güçlenerek gelmiyor. Ne zaman salgın yavaşlasa yeni virüsleri salıyorlar. Geçmişte bunun tabikatını bile yaptılar. Ellerinde yüzlerce çeşit virüs olduğuna eminim. Bütün insanlığı kendi ürettikleri aşıya muhtaç edip kontrol altına almaya çalışıyorlar. Biz bunları yazınca aşı karşıtı diye itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    dsö, bm, bmk, bunlar ve başında Dünya kelimesi bulunan pek çok yapı vakıf ve organizasyon küreselcilerin kontrolunde o nedenle suriyede ki savaşa 10 yıldır müdahale etmeyen, bosnada, karabağda , hocalıda, miyanmarda, filistinde, doğu Türkistan'da hiç birşey yapmayan bu kurumlar kıbrıs barış harkatında hemen askerimizle rumlar arasına girmiş askerimizi durdurmuştu. bunların Müslümanlar için hele Türkler için iyi bir icratleri olacağını düşünmek saflıktır.
    Cevapla
  • ??? 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Virüs modifiye örgütü iş başında...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri