Son dakika haberi: İsrail'den 'Türkiye yardım teklifini reddetti' iddiasına yalanlama

Son dakika haberi: İsrail Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in yangına karşı Türkiye'ye yardım teklifinde bulunduğu ancak Ankara'nın geri çevirdiği" iddiasına yalanladı.

GİRİŞ 02.08.2021 14:54 GÜNCELLEME 02.08.2021 15:52
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin pek çok ilinde çıkan yangınlarda hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'deki orman yangınlarının neden olduğu felaketin ardından İsrail halkı yaralıların bir an önce iyileşmesi için dua ediyor ve hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini gönderiyor." ifadesine yer verildi.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Hait, sosyal medyada yer alan "İsrail'in yangına karşı Türkiye'ye yardım teklifinde bulunduğu ancak Ankara'nın bunu geri çevirdiği" yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Yangınların başlamasının ardından Türk yetkilerle konuştuklarını belirten Hait, zaruri olması halinde İsrail'in yardım teklifinde bulunabileceğini sözlerine ekledi.

Uluslararası yardımların neden hepsi kabul edilmiyor: Pakdemirli'den son dakika açıklaması

YALANI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Editörü Turgut Alp Boyraz, sosyal medyada yayılan iddiaları İsrail Dışişleri Bakanlığı'na sordu. Boyraz, aldığı cevabı sosyal medya hesabından paylaştı. 

 

Dışişleri Sözcüsü Hait, Boyraz'a şu açıklamaları yaptı: 

"İsrail’in yardım teklif ettiği ve Türkiye’nin bunu reddettiği doğru değil. Bizim söylediğimiz şu; Türk yetkililerle konuşuyorduk ve kendileri mücadeleyi sürdürdüklerini söylediler. Tabi eğer zaruri olur ise İsrail yardım teklifinde bulunabilir."

İsrail genelinde Kasım 2016'da yaşanan yangınlarla mücadele etmek için Türkiye bu ülkeye yangın söndürme uçağı göndermiş, dönemin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bu desteğinden ötürü Ankara'ya teşekkür etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 83
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    israilin rumların yunanlıların defterini düreceğimiz gün yakındır allahın izniyle ergeç yeterki müslümanlar kıyam etsin arkalarında rabbimizin gayb görünmez ordularının farkına varsın
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işe bozulacak iran kalmış ve israil kankası iran bozulabilir bu işe
    Cevapla
  • Şamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya da orman yangınları oldu kimse şu bu yaktı demedi sorumlular istifa etti
    Cevapla
  • 2323 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zındıklar ellerinden gelse Erdoğan'ın kanını şarap diye bardağa koyup içseler yinede yürekleri soğumaz. Allah sizi kahretsin. Şeytanın uşakları.
    Cevapla
  • Vatansever 1969 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemin edebilirimki RECEP TAYYİP ERDOĞAN ın gitmesi için ülkemdeki tüm ormanları yakıp karşılarına geçer seyrederler bunların derdi vatan değil, imam hatipli biri bu ülkeyi nasıl yönetiyor onun kudurmuşluğundalar.Dertleri vatan olsa idi fetö ile PKK ile ABD ile ,TÜRKİYE düşmanı kim var ise onlar ile iş birliği içinde olmazlarlardı . kardeşlerim uyanın bunların tek derdi var onuda hepimiz biliyoruz, Gazeteci geçinen bir içki sever şöyle demişti sayın c.başkanımız ayda bir iç bizimle seninle uğraşmayalım diye.Şu an Galler’de yaşayan gezici uşağı demişti Ya mesele ağaç değil anlamadınızmı .şimdide mesele VATAN değil onlar için anlayalım artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!