Çarpıcı açıklama: Yanından bile geçemezler!

The Paper yazarı Lin Sen, Rusya'nın yeni hava savunma sistemi S-500'ün Çinli rakiplerinden çok daha üstün olduğunu ifade etti.

Çarpıcı açıklama: Yanından bile geçemezler!
Çarpıcı açıklama: Yanından bile geçemezler!
GİRİŞ 05.08.2021 13:30 GÜNCELLEME 05.08.2021 13:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

The Paper'de yayınlanan bir makalede, Rusya'nın yeni nesil füze savunma sistemi olan S-500'ün Çin'in bu alanda geliştirdiği tüm füze savunma sistemlerinden daha üstün olduğu belirtildi.

Makalenin yazarı Lin Sen, Çin'in hava ve füze savunma alanındaki son başarılarını gösteren HQ-9B, HQ-22 ve HQ-19 gibi yeni hava savunma sistemleri geliştirdiğini hatırlatarak, "Ancak bunlardan hiç biri hava ve uzay savunma sistemlerini barındıran S-500 füze sisteminin yakınından bile geçemez" diye yazdı.

Sputnik'in haberine göre, Yazar, S-500 füze sisteminin ihracat versiyonunun piyasaya sürülmesi durumunda, Çinli yetkililerin bu sistemi satın almayı ciddi şekilde düşünmeleri gerektiğini belirtti.

'Karadan havaya' savunma füze sistemi olan S-500, artırılmış menzil ve irtifa potansiyeli sayesinde balistik füzeler dışında uçak ve helikopter gibi aerodinamik hedefleri ve kruz füzelerini vurma yeteneğine sahip.

600 kilometre menzile sahip sistem, saniyede 7 kilometre hızla uçan 10 balistik hedefi aynı anda tespit ederek vurma kapasitesine sahip. S-500'ler, süpersonik füzelerin savaş başlıklarını etkisiz hale getirebiliyor. S-500, özellikleri açısından selefi S-400 ve ABD yapımı muadili Patriot Advanced Capability 3 sistemlerinin oldukça üstünde bir füze savunma sistemi.

YORUMLAR 1
  • rus HSS zayıf 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın 100 binlerce Hava savunma füzesi yok sonuçta. ABDnin de yok. Bu durumda 40 bin hamas füzesi 60 bin hizbullah füzesine göre ayarlanmış demir kubbenin gerisinde abd rusya ve çin. Neymiş efendim 500km öteden 1-2 uçak geçerse onu vuracakmış. E peki 100 bin ucuz şeker roket geliyorsa napacak. Onu geçtik ABD ırakta ve kabil de bile çaresiz. Demir kubbe tek katman da değil. Uzaydan gelen ICBM e karşı olan katmanı da var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler