Dünya'ya Türkiye'nin mesajını hatırlattı: Türkiye'nin ne söylediği çok önemlidir

“Benim için Türkiye Cumhuriyeti’nin ne söylediği çok önemlidir” diyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “85 milyonluk Türkiye’nin Kıbrıs’ta söz hakkının bulunduğunu” ifade ederek, “Çünkü biz Osmanlı’nın torunlarıyız.” dedi.

Dünya'ya Türkiye'nin mesajını hatırlattı: Türkiye'nin ne söylediği çok önemlidir
Dünya'ya Türkiye'nin mesajını hatırlattı: Türkiye'nin ne söylediği çok önemlidir
GİRİŞ 11.08.2021 20:16 GÜNCELLEME 11.08.2021 20:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulundu. Tatar, açıklamasında Türkiye ile hep istişare içinde olduğunu ifade etti.

"HEP TÜRKİYE İLE İSTİŞARE İÇİNDEYİM"

Tatar, açıklamasında, “Artık siyaset değişti. Benim cumhurbaşkanı seçilmemle iki devletlilik, egemen eşitlik gündemdedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu siyaseti benimsediğini teyit etti. Benim için Türkiye Cumhuriyeti’nin ne söylediği çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, hem garantörümüz hem anavatanımızdır, hem de bölgenin en güçlü ülkesidir. Dolayısıyla bu ortak davanın yürütülmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nden kopuk bir pozisyon almamız mümkün değildir. Bu ne vefaya sığar, ne de menfaatimize olur. Bu nedenle ben hep Türkiye ile istişare içerisindeyim, uyum içerisinde çalışmaktayım. 85 milyonluk Türkiye’nin elbette söz hakkı vardır. Çünkü biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Buraya 1571’de geldik, 450 senedir buradayız. Türkiye ile müşterek davamızda Türkiye’nin etkin ve her aşamada bize verdiği desteklerle bugünleri gördük ve bugün bu Devlet ayaktadır. Dolayısıyla 85 milyonun da görüşü önemlidir. Ben Türkiye ile birlikte bu siyasetin bu noktaya gelmesini ve tarihi adımlar atılmasını bir başarı olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah birliğimiz dirligimiz kardeşliğimiz daim olsun inşallah!
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana resim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak