Lübnan'daki en büyük AVM'lerden biri, elektrik kesintileri nedeniyle kapanıyor

Lübnan'daki en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan City Mall, ülkede yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle cumartesiden itibaren hizmet veremeyeceğini duyurdu.

Lübnan'daki en büyük AVM'lerden biri, elektrik kesintileri nedeniyle kapanıyor
Lübnan'daki en büyük AVM'lerden biri, elektrik kesintileri nedeniyle kapanıyor
GİRİŞ 14.08.2021 00:42 GÜNCELLEME 14.08.2021 02:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Lübnan'da 20 saati bulan elektrik kesintileri ve jeneratörleri çalıştırmakta kullanılan yakıtın temin edilememesi, ülkede faaliyet gösteren ticari işletmeleri de etkiledi.

Başkent Beyrut'un kuzeyindeki City Mall yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, "elektrik arzı minimum düzeye gelinceye kadar AVM'nin kapalı kalacağını" belirtti. Kararın, Lübnan'da elektrik kesintileri alanında yaşanan istisnai koşullar nedeniyle alındığı ifade edildi.

Açıklamada, elektrik sıkıntısının, AVM'nin jeneratörüne mazot tedarik edilememesi nedeniyle daha da büyüdüğü aktarıldı. Lübnan'da geçen günlerde, fırın ve özel hastane sendikaları, yakıt sıkıntısı nedeniyle yakın bir zamanda hizmet dışı kalabilecekleri uyarısında bulunmuştu.

ÜLKEDEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE AKARYAKIT KRİZİ

Lübnan'da döviz likidite sorunu nedeniyle elektrik santrallerine akaryakıt temin etmekte zorluk yaşanırken, ülke genelinde haftalardır günlük elektrik kesintileri 20 saati buluyor.

Lübnan Elektrik Kurumunun hizmet veremediği saatlerde vatandaşa elektrik sağlayan mahalle jeneratörlerinin sahipleri de Merkez Bankasının düşük kurdan sağladığı akaryakıt piyasada bulunamadığı için mazotu karaborsadan fahiş fiyatlardan aldıklarını belirterek, faturaları da ona göre yüksek tutuyor.

Merkez Bankası da 12 Ağustos itibarıyla uygulanmak üzere akaryakıta sağlanacak döviz kredilerinin resmi kur yerine piyasadaki serbest kur (karaborsa) üzerinden hesaplanacağı ve böylelikle akaryakıt sübvansiyonunun kaldırılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 6
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Her koyun kendi bacağından asılır demiyorum Asılmalı .Yeter ya biz süpermenmiyiz ona yardım buna yardım Aha görüyorsunuz artık kendimize yardım edecek halimiz kalmadı .Devlet bunu nasıl halledecek bakalım
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim derdimiz bize yeter başkasını çekmek zorunda değiliz
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    bir vatandaş komşuyla ortak duvarın var bana ne benden taraf sağlam senden taraf yıkılmış yap diyorsun bu ona benzer ilk liman patlamasında macron kendini Lübnan'da buldu hatırlıyorsan
    Cevapla
  • Acilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan'a el atmak lazım acilen
    Cevapla
  • orda 2 yıl önce Şikayet Et
    hain ermeniler var onlara iyilik asla ama asla yaramaz
    Cevapla
  • cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    'Büyük Israil'i kurmak gayesi ile, Suriye, Irak, Lübnan, sırası ile harabe edildi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak