Alman DW Türkçe'den sel felaketiyle ilgili IBAN provokasyonu

Türkiye'de meydana gelen yangın ve sel felaketlerine karşı düzenlenen kampanyaları çarpıtmaya kalkan Deutsche Welle, konu Almanya olunca farklı bir dil kullandı.

Alman DW Türkçe'den sel felaketiyle ilgili IBAN provokasyonu
Alman DW Türkçe'den sel felaketiyle ilgili IBAN provokasyonu
GİRİŞ 14.08.2021 13:29 GÜNCELLEME 14.08.2021 15:37
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarmak üzere hükümet harekete geçti.

Yangın ve sel afetlerinden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

TÜRKİYE'NİN YARDIM KAMPANYASI KARARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan karara göre, Türkiye'de yakın zamanda yaşanan felaketler ile bundan sonra meydana gelecek benzeri afetler sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlaması amacıyla insani yardım kampanyası düzenlenecek.

ALMAN BASINI RAHATSIZ OLDU

Devlet ile milletin el ele vermesi, Alman basınını rahatsız etti. Deutsche Welle (DW), yardım kampanyası üzerinden Türkiye hakkında bir kez daha algı operasyonuna girişti.

"Yine felaket yine IBAN" başlığının atıldığı haberde, kampanyanın karalanmaya çalışıldığı görüldü. Ancak Almanya'da yaşanan sel felaketinin ardından başlatılan yardım kampanyasında kullanılan dil dikkati çekti.

ALMANYA'DAKİ KAMPANYA HAKKINDA KULLANILAN DİL

Geçtiğimiz temmuz ayında Almanya'da aşırı yağışların yol açtığı büyük yıkımla ilgili haberde "Selzedelere destek için ülke çapında yardım kampanyaları başlatıldı. Alman Futbol Birliği ve Alman Futbol Ligi selden etkilenenler için 3 milyon euro yardım fonu ayırıyor" denildi.

Böylece Alman basınının yardım kampanyalarında konu Türkiye olunca imza atmaya çalıştığı algı, bir kez daha gözler önüne serildi.

YORUMLAR 47
  • zaza Ahmet şengün 2 yıl önce Şikayet Et
    vallahi benim bildiğim bu güzelim türkiye nin dostu ancak bayrağı Ezani vatanı seven dost olur bizde bir süz var domuzdan post gavurdan dost olmaaaaaz?. vesselam.
    Cevapla
  • Baybars 2 yıl önce Şikayet Et
    Alcak dw Almanya’da sele bak sen zalimler yalancılar size iyi bir yaptırım yapmak lazım yalan haberlere para ve hapis cezası gelsin artık bıktık bunlardan
    Cevapla
  • Gurbetçi vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de makam aracını japon malı tercih etmeliyiz
    Cevapla
  • Kul fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    Fitne fücur çalışıyor size ne kardeşim size ne bu fitnelerin işi gücü Erdoğan olmuş Türkiye olmuş bir düşsenize yakamızdan
    Cevapla
  • Gurbetçi 52 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya için 3 milyon euro çok büyük para değil bizde üst segment son model bi araba fiyatı gibi düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!