Taliban saldırıları devam ediyor: Özbekistan'a sığınıyorlar!

Afganistan'da Taliban'ın ilerleyişi devam ederken, 84 Afgan askerin Afganistan sınırını geçerek Özbekistan topraklarına sığındı. Daha önce de Taliban'ın saldırılarından kaçan 100'den fazla asker Özbekistan topraklarına sığınmıştı.

Taliban saldırıları devam ediyor: Özbekistan'a sığınıyorlar!
Taliban saldırıları devam ediyor: Özbekistan'a sığınıyorlar!
GİRİŞ 15.08.2021 10:35 GÜNCELLEME 15.08.2021 10:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taliban saldırısından kaçan 84 Afgan askerin, Afganistan sınırını geçerek Özbekistan topraklarına sığındığı bildirildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afganistan sınır koruma birliklerinde görevli 3'ü yaralı toplam 84 askerin dün gece sınırı ihlal ederek Özbekistan'a geçtiği kaydedildi.

Özbek makamlarından tıbbi yardım isteyen Afgan askerlerine gerekli tıbbi ve gıda yardımının sağlandığı, geçici olarak bir yere yerleştirildikleri ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Tirmiz-Hayratan Köprüsü'nün Afganistan kısmında sınırı geçmek isteyen Afgan hükümetine bağlı güçlerin toplandığı, Afganistan vatandaşlarına insani yardımın yapılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığının Tirmiz-Hayratan Köprüsü'ndeki durumla ilgili Afganistan tarafıyla yaptığı görüşmelerin sürdüğü, Afganistan sınırları içinde Tirmiz-Mezar-ı Şerif demiryolunda çalışan Özbek vatandaşların ülkeye geri getirildiği dile getirildi.

Özbek-Afgan sınırında kontrollerin sıkılaştırıldığı, gereken tüm güvenlik tedbirlerinin alındığı, Tirmiz'de, devlet ve güvenlik kurumları yetkililerinden oluşan operasyonel merkezin oluşturulduğu da kaydedildi.

Bazı basın organlarında Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum'un Özbekistan'a geçtiği ileri sürülürken, Özbek Dışişleri Bakanlığı bu konuya açıklık getirmedi.

AFGAN ASKERLER DAHA ÖNCE DE ÖZBEKİSTAN'A SIĞINMIŞTI

Özbekistan, Kovid-19 salgını nedeniyle geçen ay Afganistan ile sınırını geçici olarak kapatmış ve Afgan vatandaşlarına vize verilmesini askıya almıştı.

Afganistan'ın Özbekistan ile 144 kilometre ortak sınırı bulunuyor.

Daha önce de Taliban'ın saldırılarından kaçan 100'den fazla Afganistan askeri Özbekistan topraklarına sığınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Osman K A Y A 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika adına Afganlı Müslüman öldürmenin hesabı sorulmalı ve daha dünyada iken adalet sağlanmalı.
    Cevapla
  • KUL 2 yıl önce Şikayet Et
    sığının, kaçın, vatan hainleri.. amerikanin finoluğunu yapara kendi halkinizi oldürdünüz, bekleyin babaniz amerika sizin bir kisminizi kanadaya bir kisminizi katara bir kisminizida new cersey e fetönün yaninda yer ayarlayana kadar..satilmişlığin bedelini ödeyin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok