CENTCOM Komutanı ile Taliban arasında yüz yüze görüşme

ABD basınında yer alan haberlere göre ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, Katar’ın başkenti Doha’da Afganistan tahliye operasyonları hakkında Taliban ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

CENTCOM Komutanı ile Taliban arasında yüz yüze görüşme
CENTCOM Komutanı ile Taliban arasında yüz yüze görüşme
GİRİŞ 16.08.2021 18:56 GÜNCELLEME 16.08.2021 22:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, Katar’ın başkenti Doha’da dün Afganistan’daki “tahliye operasyonlarına müdahale etmemelerini konusunda” üst düzey Taliban liderleri ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İsmi açıklanmaya bir savunma yetkilisine dayandırılan haberlerde, McKenzie’nin yapılan görüşmede Taliban ile bir "çatışmasızlık mekanizması" kurmak için bir anlaşmaya vardığı ifade edildi.
ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanı'nda tüm ticari uçuşlar askıya alınırken, tahliye anlarında çıkan izdiham can kaybı 5’ten 7’ye yükseldi. Ölenlerin bir silahla vurularak mı yoksa izdihamda mı hayatını kaybettiği henüz netlik kazanmazken, bazı kaynaklar ise uçaklar havalandığı sırada uçaktan düşenlerin olduğunu aktardı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce terörist der. Sonra Kenzo'lar terörist ile yüzyüze görüşür. Bu kenzo ABD nin Pentagon kenzolarıda aynı. İşleri güçleri terörist ile ortaklık. Al birini vur ötekine. Suriye dede pkk-pyd terörist ile ortaklar. Bu işe çok sesli dur dememiz lazım. Eşkiya devlet ilan edilmeli PKK PYD Sdg ile görüşenler. Bir daha da US un terörist ilan ettiğinin tiye alınmayacağı, aksine ortaklık yaptığı grupların terörist ilan edilmesi güçlü ihtimal diye ilan edilmeli. Peşinden US un bunu geçmiş icraatları ile kanıtladığı söylenmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir oyundur bu olan gariban Müslümanlara oluyor ve malesef bunlarda Ehlisünnet çoğu heryerde İran ve sapık ideolojisi kâfirlerle ortak hareket ediyor ve İran'ın İslam tarafından fethi ile Yahudilerin İslam yayılmasın yanlış itikatlar oluşsun diye kurduğu Şiilik tüm İslam alemine kan kusturuyor Hz.Mehdi'yi bekliyorlar mış ilk onları kesecek haberler yok ALLAH bu fitneci İran ve adamların şerrinden İslam alemini muhafaza eylesin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki