ABD'den Taliban'a banka engeli! Erişim engellenecek

Fransız haber ajansı AFP, Afganistan Merkez Bankası'nın ABD'de tutulan varlıklarına Taliban'ın erişimine izin verilmeyeceğini öne sürdü.

ABD'den Taliban'a banka engeli! Erişim engellenecek
ABD'den Taliban'a banka engeli! Erişim engellenecek
GİRİŞ 17.08.2021 08:03 GÜNCELLEME 17.08.2021 12:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir ABD'li yetkili; Washington'ın, Taliban temsilcilerinin Afganistan Merkez Bankası'nın ABD'de tutulan varlıklarına erişimine izin verilmeyeceğini iddia etti.

TALİBAN'A BANKA ENGELİ

Washington yönetiminden bir yetkili, "Afgan hükümetinin merkez bankasının ABD'deki varlıkları, Taliban'a verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu'dan Taliban'a Afgan kadınları ve kız çocukları çağrısıAvrupa Parlamentosu'dan Taliban'a Afgan kadınları ve kız çocukları çağrısı

CENTCOM Komutanı ile Taliban arasında yüz yüze görüşmeCENTCOM Komutanı ile Taliban arasında yüz yüze görüşme

Beklenen açıklama geldi: Taliban'dan son dakika Türkiye açıklamasıBeklenen açıklama geldi: Taliban'dan son dakika Türkiye açıklaması

9,4 MİLYAR DOLAR

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) verilerine göre, Afganistan Merkez Bankası'nın brüt rezervleri nisan sonu itibarıyla 9.4 milyar dolardı. Bu rezervlerin önemli bir kısmı Afganistan'da tutulmuyor.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 31
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlar afganistanın parasına çökecekler merak etmeyin o parayı fransa ya bir senede uyuşturucu satarak ve bir kaç yerde eylem yaparak çıkartırlar, yiyorsa vermeyin, karşınızda ölmekten korkan suriye, libya ve ırak halkı yok
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Haydut Amerikadan başka ne beklenirdi ki?
    Cevapla
  • Muslim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafir Amerika. Çıkarı olduğu yerde barış olmasını istemez. Kurtlar pusulu havayı sever. Soydular soğana çevirdiler Afganistanı. Talibana vermezmiş. Taliban yol su elektrik hizmetini kime verecek. Hani Afgan halkını koruyorlardı. Halkın parasının ABD'de ne işi var.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    AFP nin bu haberi FOSS olabilir mi? Şöyleki, İMF afganistan a 500 milyon dolar karşılıksız SDR verecek diye bir haber var. Şimdi meşru yönetim TALİBAN ise (ortada bir halk ve seçim olmayan topraklar) bu para onlaa verilecek. Yani bankalardan el koydukalrı parayı mı yardım diye verecekleri sorusunu dünya sormayacak mıdır?
    Cevapla
  • Bahoç 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya adamlar 2 ayda uyuşturucudan o parayı kazanır hem müslüman olacan hemde uyuşturucu ticareti Rabbim sizi helak ede
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban 20 sene önce iktidara geldiğinde bütün uyuşturucu tarlalarını imha etmiş, dünya uyuşturucu ticaretine büyük sekte vurmuştu. Bu iş Amerikanın bile işine gelmemişti, çünkü onların da payı var uyuşturucu ticaretinde. Afganistandan kaçanların arasında büyük ölçüde uyuşturucu tacirleri de var. İstanbul Aksarayda bu Afganlılar uyuşturucu mafyacılığını çoktan ele geçirdiler bile. Daha anlatayım mı? Cahil adam önce biraz tarih bilgin olsun ondan sonra yorum yap.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    CIA tarafından kurulup büyütülen hiç bir örgüt ehli sünnet değildir. Onların ölçüsü hiçbir zaman İslam olmadı ve olmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!