Kabil ele geçirildi! Taliban'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, Türkiye'nin kendileri için kardeş ülke olduğunu belirterek, "Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye ile yakın olmak isteriz" dedi.

GİRİŞ 16.08.2021 17:12 GÜNCELLEME 17.08.2021 08:03
Bu Habere 268 Yorum Yapılmış

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, A Haber canlı yayına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'den Afganistan kararı! ABD'den tehdit gibi açıklama: Ölüler var, izdiham yaşanıyorTürkiye'den Afganistan kararı! ABD'den tehdit gibi açıklama: Ölüler var, izdiham yaşanıyor

Başörtüsü takıp Taliban askerleriyle poz verdiBaşörtüsü takıp Taliban askerleriyle poz verdi

"DÜZENE UYUM SAĞLAYACAĞIZ"

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bizim mesajımız dünyaya şudur; Afganistan'da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içinde olacağız. Pakistan, Afganistan ve çevremizdeki için temel hakları tanıyarak yönetim kurmak istiyoruz. Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz."

"KARDEŞ TÜRKİYE İLE YAKIN İLİŞKİLER KURMAK İSTERİZ"

Türkiye ile Afganistan arasındaki bağların devam etmesini istediklerini belirten Shaheen, "Türkiye bizim için kardeş ülkedir, İslami bir ülkedir. Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye ile yakın olmak isteriz" dedi.

ÇOCUK KAÇIRMA İDDİALARINA YALANLAMA

Taliban Sözcüsü çocuk kaçırma iddialarını yalanladı. Shaheen, "Bu haberler doğru değildir. Propaganda için kullanılan haberlere itibar edilmemeli. Böyle bir şey olmamıştır ve yaratılan haberlerdir. Bunlar Kabil'in önceki uluslararası ulusal bilgi merkezinden yapılan haberlerdir. birçok kez söylendi ve bunlar insanı zehirleyecek şeylerdir. İnanmayın" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: A HABER
YORUMLAR 268
  • Yavuz Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı eylesin. Tüm şerleri ve şerlileri İslam Dünyası'nın üzerinden def-ü ref eylesin. Tüm İslam Alemi'nin inşirah bulmasını nasib eylesin. İçimizdeki tüm akılsızları, iz'an yoksunlarını, ahlaksızları ve vicdansızları da akıl, iz'an, ahlak ve vicdan nimetlerinden hissedar eylesin. O akılsızlar yüzünden İslam Alemi'nin inhilale uğramasına engel olsun.
    Cevapla
  • R.K. 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki uyuşturucu koridorunu bitirmemiz icin Afganistana el atmamız şart ve bundan daha güzel bi ortam olamazdı
    Cevapla
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde Şeriat olsaydı medyada ve mecliste pkk/ypg sevici, Ermeni sevici, Yunan sevici, AB-D sevici kripto hainler olmazdı. Şeriatta bereket ve hayat vardır, birlik beraberlik vardır, vatan sevgisi vardır.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanla ilgili olumlu olumsuz birşey söylemek için çok erken laftan çok icraata bakmak lazım.Havalanın işletmesi için ABD ve Afkan hükumeti kaçtı talibanla anlaşmak gerek. Orada bulunmamız için ülke menfaatine bir fayda olacakmı yoksa yükmü olacak yakında ortaya çıkar.
    Cevapla
  • erdalos 2 yıl önce Şikayet Et
    kafir amerikan yönetiminin oyunlarına gelip te birbirinize düşmeyin. allah doğru yolda olduğunuz müddetçe size yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şenol Güneş'i resmen duyurdular! İmza an meselesi
Bu şifreleri kullanıyorsanız hemen değiştirin! İşte en çok kullanılan o şifreler...