Almanya'dan tepki çeken Afganistan tahliyesi! Koca uçağa sadece 7 kişi aldılar

Almanya'nın, Kabil'e gönderdiği A400 tipi askeri kargo uçağına sadece 7 kişiyi alması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı. Bild gazetesi ise, "Bira ve şaraplar çıkarılıyor, yerel personel kalıyor" başlığıyla skandala dikkat çekti.

Almanya'dan tepki çeken Afganistan tahliyesi! Koca uçağa sadece 7 kişi aldılar
Almanya'dan tepki çeken Afganistan tahliyesi! Koca uçağa sadece 7 kişi aldılar
GİRİŞ 17.08.2021 16:50 GÜNCELLEME 17.08.2021 16:50
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Almanya'nın tanınmış sanatçılarından Igor Levit, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu felaket karşısında, uçağı insanlarla doldurmamak, kıyaslanamaz bir şekilde insanlık dışı. Bu utanç verici. Savaşın ne olduğunu anlamayan sorumlular. Söyleyecek söz bulamıyorum. Yedi kişi sadece yedi. Çünkü diğerleri listede değildi" ifadelerini kullanarak Almanya'nın tahliye operasyonundaki başarısızlığına tepki gösterdi.

Taliban yöneticisiyle kadın gazetecinin programı dikkat çektiTaliban yöneticisiyle kadın gazetecinin programı dikkat çekti

Türkiye ve Rusya'dan Afganistan açıklaması! Taliban'dan son dakika 'genel af' kararıTürkiye ve Rusya'dan Afganistan açıklaması! Taliban'dan son dakika 'genel af' kararı

Başörtüsü takıp Taliban askerleriyle poz verdiBaşörtüsü takıp Taliban askerleriyle poz verdi

Kabil ele geçirildi! Taliban'dan dikkat çeken Türkiye açıklamasıKabil ele geçirildi! Taliban'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Gazeteci Hasnain Kazim da "Merhaba Federal Ordu, inme şansınız olan Kabil'den yedi, sadece yedi kişiyi mi kurtardınız? Listenizde sadece bu insanlar olduğu için mi? Ciddi misiniz?" sorularını sorarak tahliye operasyonunu eleştirdi.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı da "Boş bir uçakta yedi kişi. Diğerleri listede değildi. Avrupa Birliği'nin insanlığı budur. Bunlar sizin Hristiyan değerlerinizdir" ifadelerine yer vererek sert tepki gösterdi.

Öte yanında Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kabil'den sadece 7 kişi tahliye edilebildiği ifade edilerek buna gerekçe olarak havalimanına gelen yolların tehlikeli olması ve tahliye edilecek kişilerin havalimanına ulaşamaması gösterildi.

Açıklamada, tahliyelerin devam etmesi için yoğun çaba harcanmaya devam edileceği vurgulandı.

Alman yetkililerin tahliye operasyonu başarısızlığının ardından bir sonraki uçakta 135 kişi kapasiteli A400 uçağına 200 kişi almayı hedeflediği öğrenildi.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI'NDAN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Öte yandan Almanya cumhurbaşkanı  Frank-Walter Steinmeier, Afganistan'daki son durumla ilgili açıklama yaparak Kabil Havalimanı'ndaki görüntüleri eleştirdi.

Binlerce Afgan vatandaşının ülkeden kaçabilmek için toplandığı Kabil Havalimanı'ndaki kaos görüntülerinin ''Batı için utanç verici'' olduğunu ifade eden Steinmeier ''Kabil'deki çaresizlik görüntüleri Batı dünyası için utanç vericidir. Afganistan'da bir insanlık dramı yaşanıyor ve bunda hepimizin sorumluluğu var'' açıklamasını yaptı.

BILD GAZETESİ: BİRALARA YER VAR BİZİM İÇİN ÇALIŞANLARA YOK

Almanya'nın geçtiğimiz ay, Alman ordusuna ait bira ve şarapları Afganistan'dan geri getirdiği ortaya çıktı. Ancak Berlin yönetimi, Alman askerleri için çalışan Afgan yerel personelini ülkeden tahliye edemedi.

Bild gazetesi, yaşananları "Bira ve şarap çıkarıldı, yerel personel kalıyor" başlığıyla duyurdu. "Alkol için taşıma kapasitesi vardı ancak Afganistan'daki yerel personel için yok" ifadesi kullanıldı.

Haberde, Almanya'nın Afganistan'dan çıkmaya hazırlandığı haziran başında Alman ordusuna ait 65 bin bira kutusunu ve 340 şarap şişesini ülkeden çıkardığı anımsatıldı.

Bu durum zamanlama açısından bir rastlantı olsa da Alman hükümetinin, Afganistan'da yıllarca Almanya için çalışan ve hayatlarını riske atan insanlara verdiği önceliği gösterdiği aktarılan haberde, "Alman hükümeti için onlar bira kutularından daha az değerliler" ifadesi kullanıldı.

Haberde, yerel Afgan çalışanların Kabil'de düzenlediği gösteriden bir kareye yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 74
  • özlem 2 yıl önce Şikayet Et
    bunları adam yerine koyupta bana söz verdiler diyenler utansın.
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Silahlı terör örgütlerinin amerika ve Avrupa tarafından kurulup egitildigini bileceksin. Sonra aynı amerika ve avrupaya GEL BIZI KURTAR diyeceksin. Sonuç. Suriye ırak Libya Afganistan gibi yakılıp yıkılmış ülkeler. Sizin Müslümanlığınıza yazık be. Ulan satılmış liderlerinin amerikayi çağırsa yada avrupayi çağırsa o liderden hesap sormanız gerekirken sessizce ülkenin yıkılmasını izlediniz. Yazıklar olsun amerika ve avrupadan yardım bekleyen hainlere.
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gavura güvenen gavurun gavurudur, okadar...
    Cevapla
  • fesih kar 2 yıl önce Şikayet Et
    oraya gidenlerde yarin onlar gibi olmasin
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman hatalı olabilir, günahkar olabilir, ama hain olursa sonu budur. Kur'an'da "onları dost edinmeyin, onların dinine geçmedikçe sizleri aralarına almazlar" diye hüküm varken aksine davranış sergileyenlerin hali budur. Hâlâ ibret almayacak mısınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı